Νέα εποχή για τη μηχανή αναζήτησης της Google μετά από 18 χρόνια

Δεκαοκτώ χρόνια μετά το ξεκίνημά της ως μηχανή αναζήτησης, η Google σταμάτησε να εμφανίζει τις γνωστές υπογραμμίσεις στα sites που παραθέτει ως αποτελέσματα στις αναζητήσεις.

Ήταν το τελευταίο χαρακτηριστικό που είχε απομείνει από το 1996 έως σήμερα, και αυτό …
σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας καινούριας.

Εκτός από αυτή την αλλαγή, η Google όπως πιθανότατα προσέξατε έχει μεγαλώσει τη γραμματοσειρά των τίτλων των αποτελεσμάτων και έχει αυξήσει το κενό που υπάρχει μεταξύ των γραμμών.

Όλα αυτά προσδίδουν στον αναγνώστη μια πιο καθαρή εικόνα και κάνουν τα αποτελέσματα πιο ευανάγνωστα, όπως υποστηρίζει η εταιρεία.

Οι αλλαγές αυτές μπορεί να φαίνονται ασήμαντες, αλλά είναι ένα μεγάλο βήμα για μια μηχανή αναζήτησης που δεν έχει αλλάζει σχεδόν ποτέ το γραφικό της περιβάλλον.

Η πρόσφατη αλλαγή πάντως σε μια μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού έχει προκαλέσει ήδη προβλήματα.

 Άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, αχρωματοψία καθώς και άτομα με δυσλεξία, δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα τώρα που το στοιχείο της υπογράμμισης αφαιρέθηκε.

To μόνο σίγουρο όπως μας τόνισε ο ειδικός στην προώθηση ιστοσελίδων και στην διαφήμιση στο διαδίκτυο Θανάσης Δαβαλάς είναι ότι το google θα συνεχίσει να διατηρεί την μερίδα του λέοντος σε αυτόν τον τομέα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *