Το Google Earth ανακάλυψε τη «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης»

Παραπέμπει τον αναγνώστη στην αντίστοιχη καταχώρηση που υπάρχει στη Wikipedia για την οντότητα που εμφανίστηκε ως κρατικό μόρφωμα για ελάχιστες μερικές ημέρες το 1913

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αναφορά της νέας έκδοσης του Google Earth σε «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα http://xanthipress.gr/. Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν ενοχληθεί και διαμαρτύρονται στην Google για το γεγονός ότι στην περιοχή της Κομοτηνής υπάρχει τοπωνύμιο με τον τίτλο αυτό. Δεν ονομάζει κάποιο γεωγραφικό διαμέρισμα όπως τη Θράκη, κάτι που θα ήταν αρκετά προκλητικό, αλλά ουσιαστικά εμφανίζει ως «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης» ένα συγκεκριμένο -θεωρητικά- κτίριο στα νοτιοδυτικά της Κομοτηνής, πίσω από το νοσοκομείο της πόλης.

Η κατάδειξη επάνω στην ονομασία παραπέμπει τον αναγνώστη στην αντίστοιχη καταχώρηση που υπάρχει στη Wikipedia για την οντότητα που εμφανίστηκε ως κρατικό μόρφωμα για ελάχιστες μερικές ημέρες το 1913 μετά του Βαλκανικούς Πολέμους και τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου και το οποίο στα αγγλικά ονομάζει- ορθώς – ως «προσωρινή κυβέρνηση της Δυτικής Θράκης».
Τόσο η άστοχη αναφορά του ονόματος σε ένα τοπωνύμιο της Κομοτηνής και η παραπομπή στο αντίστοιχο λήμμα της Wikipedia, όσο και η ανάδειξη μιας τέτοιας ιστορικής λεπτομέρειας, χωρίς ουσιαστική σημασία, συνιστούν μια πολύ σοβαρή παράλειψη της google που εξυπηρέτησε, ακούσια προφανώς, συγκεκριμένες κλιμακούμενες προκλήσεις στην περιοχή.
Παρά τις ακραίες θέσεις που εκφράστηκαν ή παρατηρήθηκαν μετά την ανακάλυψη της ονομασίας στη Google, υπάρχουν αρκετοί που έχουν διαμαρτυρηθεί στη γνωστή εταιρία και ζητούν την απαλοιφή του από το χάρτη της Googel Earth.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΟΝΟΣ ( ΚΟΜΟΤΗΝΗ)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

 1. Ανώνυμος

  Η τουρκία μεταφέρει όλο και ποιό κοντά τον στρατό της στα σύνορα του έβρου και αγοράζει εξοπλισμό, για ταχεία διάβαση ποταμού.

  Προσπαθούν με την πρώτη ευκαιρία να δημιουργήσουν ντεφάκτο κατάσταση στην περιοχή, το εάν τα καταφέρουν αυτό εξαρτάτε απο εμάς και μόνο, δηλαδή απο το πόσο είμαστε αποφασισμένοι να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας.

  Δίκαιο και αδιάφθορο κράτος, σημένει απαραβίαστο και ισχυρό κράτος.

  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *