Βελτιωμένες προτάσεις ζητά η ΕΕ από την Google για τις μονοπωλιακές πρακτικές

Όπως αναμενόταν, ο Επίτροπος της ΕΕ για θέματα ανταγωνισμού Joaquin Almunia επιβεβαίωσε και επίσημα σήμερα πως απορρίφθηκαν οι προτάσεις της Google όσον αφορά στην εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης της search engine της.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Almunia ανέφερε πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης αξιολόγησε τις προτάσεις της Google ως ανεπαρκείς.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως ο Almunia απέστειλε επιστολή στον Eric Schmidt ζητώντας νέες βελτιωμένες προτάσεις για να βρεθεί λύση στο ζήτημα.

Η Google κατηγορείται για “εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης” στην αγορά, προωθώντας τις δικές της υπηρεσίες μέσω των αποτελεσμάτων των αναζητήσεων των χρηστών στη μηχανή αναζήτησής της, και απειλείται με βαρύ πρόστιμο. Το μεγαλύτερο κομμάτι της διαφήμισης στο διαδίκτυο αντιστοιχεί στο google ενώ ακόμα και τα οργανικά αποτελέσματα μέσω των ειδικών του seo φέρνουν κέρδη έστω και με έμμεσο τρόπο στην google όπως μας διαβεβαίωσε υπεύθυνος της εταιρείας web design dreamweaver.gr που αποτελεί συνεργάτη της google στην χώρα μας

Η Google είχε καταθέσει τις αρχικές προτάσεις της προκειμένου να αξιολογηθούν από την ΕΕ και τους ανταγωνιστές της που κλήθηκαν να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους.

engadget.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *