ΔΤ Greenpeace: 2.500 ποδήλατα – 2.400 φωνές

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή στην ποδηλατοπορεία στο Iceride της Αθήνας, με περισσότερους…

από 2.000 ποδηλάτες να κατακλύζουν τους δρόμους της πρωτεύουσας και να διεκδικούν την προστασία του πλανήτη από τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες. ΤοIceride της Αθήνας μάλιστα ήταν μία από τις τρεις μεγαλύτερες σε συμμετοχή ποδηλατοπορείες από τις 110 που διοργανώθηκαν σε 36 χώρες από την Greenpeace. Ήδη φωτογραφίες από την πορεία κάνουν το γύρο του κόσμου και στέλνουν το μήνυμα για έναν καλύτερο και ασφαλέστερο πλανήτη, χωρίς κλιματικές αλλαγές.

Η πορεία μήκους 800 μέτρων, ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος, πέρασε μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο και μέσω των Βασ. Κωνσταντίνου, Συγγρού, Ελ. Βενιζέλου (Θησέως) κατέληξε στην παραλιακή και στον Μπάτη Παλαιού Φαλήρου, όπου πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη φωτογράφιση.

«Με την πρωτοφανή ανταπόκρισή τους, ο κόσμος έστειλε κάτι παραπάνω από ένα απλό μήνυμα για την προστασία της Αρκτικής: δήλωσε ότι όταν τους εμπνέει πραγματικά ένας σκοπός μπορούν να κάνουν θαύματα. Η δράση που ξεκίνησε ως μία ποδηλατοπορεία για την προστασία της Αρκτικής, κατέληξε σε μία γιορτή χωρίς συνθήματα, χωρίς κραυγές, για την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα κλιματικών αλλαγών και ενέργειας, στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Η εμμονή σε όλο και περισσότερο πετρέλαιο έχει φέρει τον πλανήτη ένα βήμα πριν την αμετάκλητη καταστροφή, ενώ ταυτόχρονα υπονομεύει άλλες επιλογές, όπως είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και ένας πιο βιώσιμος τομέας μεταφορών με επίκεντρο τον άνθρωπο – και όχι το αυτοκίνητο. Η Αρκτική και η σημασία που έχει για ολόκληρο τον πλανήτη, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της άμυνας και ανάγεται σε σύμβολο για ένα ασφαλέστερο και καθαρότερο μέλλον με περισσότερη ευημερία για όλους.

Περισσότερες πληροφορίες
Τάκης Γρηγορίου, 6984617027, 2103806374-5

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *