Τους Συριζαίους που δεν φοβούνται το Grexit δείχνει ο Economist

Μαρξιστές και πρώην κομμουνιστές, καθώς και ορισμένοι μαοϊστές και υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας Χιούγκο Τσάβεζ, συγκαταλέγονται, σύμφωνα με τον Economist στους «άγριους» του ΣΥΡΙΖΑ που δεν φοβούνται το ενδεχόμενο του Grexit.

Σε άρθρο του αμερικανικού περιοδικού αποτυπώνεται μια ιδιαίτερη ανθρωπογεωργραφία του ΣΥΡΖΙΑ, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος, την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαπραγμάτευση . Με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο το άρθρο ξεκινά με το ρητορικό ερώτημα του Παναγιώτη Λαφαζάνη: «Θα ήταν τόσο μεγάλη καταστροφή (η έξοδος από το ευρώ);»

Οι ριζοσπάστες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν το 35% των μελών του κόμματος.Περιλαμβάνουν Μαρξιστές και πρώην κομμουνιστές (όπως ο κ. Λαφαζάνης) καθώς και ορισμένους μαοϊστές και υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας Χιούγκο Τσάβεζ. Υπάρχουν και ορισμένες βαρύνουσες προσωπικότητες όπως ο Γιάννης Μηλιός, ο οικονομολόγος ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ζήτησε την αναβολή καταβολής των δόσεων. Οι επαναστάτες, αναφέρεται στο άρθρο του Economist, ελέγχουν 20-30 βουλευτές σε σύνολο 149 μελων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να είναι αρκετός ώστε η κυβέρνηση να χάσει την πλειοψηφία αν έρθει μια συμφωνία που θα παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές.

«Μέχρι στιγμής ο κ. Τσίπρας έχει κρατήσει στο πλευρό του το κόμμα εν μέρει με το να δίνει ηχηρές “παραστάσεις” απείθειας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ εν μέσω διαπραγμάτευσης. Ο κίνδυνος από αυτό είναι ότι μπορεί τελικά να μετατραπεί σε αδυναμία πληρωμής. Θα ήταν αυτό μια καταστροφή; Αν αυτή η λεπτή ισορροπία συνεχιστεί ο κ. Λαφαζάνης μπορεί σύντομα να μάθει την απάντηση στην προβοκατόρικη ερώτησή του» καταλήγει το άρθρο.


parapolitika.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *