Ο ΑΝΤΙΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Ζ. ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: “ΑΝ ΓΙΝΕΙ GREXIT ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ”

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

“Οι συνέπειες ενός Grexit θα είναι παγκόσμιες και επικίνδυνες οικονομικά και πολιτικά” δήλωσε σήμερα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και πρόσθεσε “κανείς δεν θα εμπιστεύονταν πλεον την ευρωζώνη”, προκαλώντας τελικά απορίες για το πως τα εγχώρια ΜΜΕ παρουσιάζουν την Ελλάδα σε δυσχερή θέση έναντι των δανειστών, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Μάλιστα ο αντικαγκελάριος είναι σαφής, φοβάται διάλυση της ευρωζώνης, καθώς γνωρίζει πως δουλεύει η σημερινή οικονομία, και βασίζεται στο κλίμα εμπιστοσύνης από τις αγορές.

Προειδοποίηση για τις συνέπειες που θα είχε για την Ευρώπη ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ απηύθυνε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Όπως υποστήριξε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild, «μια ελληνική έξοδος δεν θα ήταν μόνο πολύ επικίνδυνη οικονομικά, αλλά και πολιτικά».

«Κανένας δεν θα είχε εμπιστοσύνη πλέον στην Ευρώπη αν διαλυόμασταν με την πρώτη μας κρίση» εξήγησε και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει οι Ευρωπαίοι να δίνουν οι ίδιοι τροφή στη συζήτηση περί Grexit.

Αναφερόμενος στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις και τις δανειακές ανάγκες της Ελλάδας, ο αντικαγκελάριος εκφράζεται υπέρ της παροχής ενός τρίτου πακέτου, αν προηγουμένως η χώρα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *