Guardian: “Κάποτε ήσασταν Ναζί, αγωνιστήκαμε και σας νικήσαμε” το μήνυμα της Ελλάδας – Μέχρι θανάτου η μάχη με Γερμανία

Για μέχρι θανάτου μάχη μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, κάνει λόγο ο βρετανικός Guardian.

Ο γνωστός αρθρογράφος Paul Mason γράφει ότι ή Γερμανία θα οδηγήσει την Ελλάδα στην
πτώχευση και εκτός ευρωζώνης, ή οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα δεχθούν ένα αποτέλεσμα που θα κάμψει την αυστηρή γερμανική νοοτροπία που στηρίζεται σε απαράβατους κανόνες.

«Η στάση του Βερολίνου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει συγκαταβατική, η ελληνική λαϊκή διάθεση αγγίζει τα όρια της εθνικής εξέγερσης, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για εκατέρωθεν υποχωρήσεις», γράφει.

Μάλιστα τονίζει ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκανε το «πραξικόπημά» της εναντίον των ελληνικών τραπεζών, αναγκάζοντάς τες να εξαρτώνται από τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης.

Γράφει ακόμη ότι ο Ελληνοαμερικάνος κωμικός Γιάννης Παππάς, του οποίου το alter-ego, ο Mr Panos, παρωδεί το στερεότυπο των «τεμπέληδων Ελλήνων», ανταποκρίθηκε στην κίνηση της ΕΚΤ με ένα βίντεο. Με σκληρό χιούμορ, υπενθύμιζε τον υψηλό αριθμό των νεκρών Γερμανών αλεξιπτωτιστών που προσγειώθηκαν στην Κρήτη το 1941. Και έγινε viral.

Τονίζει ότι υπό αυτό το πολιτισμικό υπόβαθρο, έγινε την προηγούμενη εβδομάδα η συνάντηση μεταξύ του Γιάννη Βαρουφάκη και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Χρειάστηκαν λιγότερα από πέντε λεπτά για να αναφέρει ο Γιάννης Βαρουφάκης τους Ναζί», υπογραμμίζει ο αρθρογράφος.

«Το υποβόσκον μήνυμα που έλαβαν πολλοί Έλληνες ήταν: κάποτε ήσασταν Ναζί, αγωνιστήκαμε και σας νικήσαμε, δεν έχετε κανένα ηθικό δικαίωμα να ωθείτε τη χώρα μας στο χάος. Πρέπει να ήταν δύσκολο για τους Γερμανούς να το ακούσουν – αλλά θα ακούσουν ένα ακόμη σκληρότερο μήνυμα αν οι πολιτικοί τους επιτύχουν να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ», σημειώνει.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ακριβώς το είδος του άντρα που θα βρείτε σε γερμανικές επιχειρηματικές συναντήσεις: πολύγλωσσος με ένα ευγενικό χαμόγελο και χωρίς γραβάτα. Αν πάρεις το ελληνικό διαβατήριο του Βαρουφάκη, και τον ντύσεις με ένα πιο επίσημο κουστούμι, θα μπορούσε να είναι ένα κορυφαίος Γερμανός τεχνοκράτης».

Ξαφνικά, απέναντι στους Έλληνες οι Γερμανοί πολιτικοί μοιάζουν γερασμένοι…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *