H απίστευτη ιστορία του κοριτσιού με τα στίγματα!

1H Aριάνα Ρουσέλ πάσχει από από μια σπάνια ασθένεια του δέρματος, η οποία δεν προκαλεί πόνο αλλά ο,τιδήποτε ακουμπήσει στο σώμα της αφήνει σημάδι στο δέρμα της. Για την καταπολέμηση του στιγματισμού, η Αριάνα άρχισε η ίδια να «κεντά» διάφορα σχέδια στο κορμί της, τα οποία στη συνέχεια φωτογραφίζει και τα εκθέτει σε γκαλερί των ΗΠΑ. Η 34χρονη που ζει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, για να δημιουργήσει τα έργα τέχνης της χρησιμοποιεί μια αμβλεία βελόνα πλεξίματος.Τα θέματα της ποικίλουν καθώς άλλες φορές γράφει ένα κείμενο και άλλες επιλέγει κάποια αφηρημένα μοτίβα στο στομάχι, στα χέρια, στα πόδια και στο πρόσωπο.

Τα σχέδια που κάνει δεν της προκαλούν πόνο και παραμένουν στο σώμα της για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν ξεθωριάσουν.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν είναι γνωστή η ακριβής αιτία της νόσου από την οποία πάσχει η νεαρή γυναίκα και επιπλέον ότι δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές θεραπείας.

Ωστόσο η Αριάνα Ρουσέλ υποστηρίζει ότι δεν ψάχνει για μια θεραπεία. «Για μένα το δέρμα μου είναι ένας καμβάς. Νομίζω ότι είναι διασκεδαστικό να είμαι σε θέση να αντλήσω θέμα από τον εαυτό μου, μου αρέσει πάρα πολύ», υποστηρίζει.

Όπως υπογραμμίζει, μεγαλώνοντας είδε ότι κοκκίνιζε εύκολα και δεν θυμάται τον εαυτό της να μην έχει εξογκώματα στο δέρμα της ακόμη και από τυχαία χτυπήματα. Για χρόνια νόμιζε ότι ήταν φυσιολογικό και όταν φοιτούσε στο κολέγιο, μελετώντας για το πτυχίο μάστερ της στην τέχνη στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, αποφάσισε να αναζητήσει ιατρική βοήθεια.

«Ήμουν πραγματικά απογοητευμένη» περιγράφει, ενώ θυμάται να την ρωτούν οι φίλοι της: «Το πρόσωπό σου είναι τόσο κόκκινο, είσαι καλά;»

Μάλιστα πέρυσι ξεκίνησε επίσης ένα blog με τίτλο «dermatographism» για άλλους πάσχοντες καλώντας τους μάλιστα να μοιραστούν τις δικές τους εικόνες και τις ιστορίες τους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *