H Γερουσία εξετάζει τα σχέδια του Facebook για το κρυπτονόμισμά του

H Γερουσία εξετάζει τα σχέδια του Facebook για το κρυπτονόμισμά του

Η Αμερικανική Γερουσία φαίνεται πως πιστεύει ότι το Facebook είναι ήδη πολύ μεγάλο και ισχυρό, επομένως η ιδέα του να διακινεί το δικό του νόμισμα το θέτει στο στόχαστρο των αμερικανικών Αρχών.

Με την αφορμή της παρουσίασης του Libra, του κρυπτονομίσματος που παρουσίασε προσφάτως το Facebook, η Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Κονγκρέσου έχει προγραμματίσει μία ακρόαση αναφορικά με τις προσπάθειες του πλέον δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου στον πλανήτη να φέρει στο προσκήνιο το δικό του κρυπτονόμισμα, μαζί με το δικό του ψηφιακό πορτοφόλι.

Το Facebook δεν είδε αρνητικά αυτό το γεγονός, καθώς σχολίασε μέσω δηλώσεων στελεχών του πως περιμένει με χαρά την εν λόγω διαδικασία και ανυπομονεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της Γερουσίας των ΗΠΑ. Η ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιουλίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι σήμερα. Σε αυτή τη φάση, πάντως, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε αναφορικά με τους μάρτυρες που θα κληθούν. Η μόνη πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο αφορά στην πιθανή εξέταση του David Marcus, προσώπου που φέρεται να ασχολείται με τις κινήσεις του Facebook στο πεδίο του blockchain.

Στο πλαίσιο της ακρόασης από την Αμερικανική Γερουσία θα εξεταστεί και το κατά πόσο το Libra, ως το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Facebook, εγείρει ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων των χρηστών του, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Οι αμερικανικές αρχές επιθυμούν να σταματήσουν τα σχέδια του Facebook να προχωρήσει με το κρυπτονόμισμά του για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσουν οι διαδικασίες της ακρόασης από τη Γερουσία, αλλά δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα ότι αυτή η επιθυμία θα εισακουστεί από τον τεχνολογικό κολοσσό.

Η επίσημη έναρξη της διακίνησης του Libra είναι προγραμματισμένη για το πρώτο μισό του 2020, ενώ το μεγάλο στοίχημα για το Facebook παραμένει το εάν θα μπορέσει να προσφέρει σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το δικό τους ψηφιακό πορτοφόλι.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *