H διάσωση του πιλότου του λιθουανικού Su-26 (vid)

93Πλήρως επιτυχημένη ήταν η επιχείρηση του ελικοπτέρου Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας για τον εντοπισμό και τη διάσωση του πιλότου του λιθουανικού ακροβατικού αεροσκάφους τύπου SU-26 που συνετρίβη στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης.

Στις εικόνες του βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία το πλήρωμα του ελικοπτέρου εκτελεί όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανάσυρση από το νερό του πιλότου που φορούσε ήδη σωσίβιο.
Το ελικόπτερο εντόπισε τον κυβερνήτη του αεροσκάφους στις 18:07 το απόγευμα της Τετάρτης τέσσερα ναυτικά μίλια ανατολικά από το ακρωτήριο Αράπης, στη Σιθωνία και τον μετέφερε με ασφάλεια στην 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολεμικής Αεροπορίας το ακροβατικό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Χρυσούπολης, στην Καβάλα, με προορισμό το αεροδρόμιο Δεκέλειας, στο Τατόι.

Εκτός από το Σούπερ Πούμα που απογειώθηκε από την 130 Σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο, στις έρευνες συμμετείχαν ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 από την 111ΠΜ, στο Βόλο και ένα C-130 από την 112ΠΜ, στην Ελευσίνα.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *