Hλεία: Δύο πυρκαγιές κοντά στο Φραγκαπήδημα έκαψαν 50 στρέμματα!

Eξαντλητική μάχη με τη φωτιά έδωσαν από το πρωί της Τετάρτης και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι πυροσβέστες της Ηλείας στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν αρχικά στα Κονιδέικα και λίγο αργότερα στην περιοχή μεταξύ Κονιδεΐκων και Φραγκαπηδήματος, και μάλιστα σε ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες…

Η υψηλή θερμοκρασία και οι δυνατοί άνεμοι έκαναν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, ωστόσο πολύ γρήγορα η φωτιά στα Κονιδέικα τέθηκε υπό έλεγχο, αφού όμως είχε προλάβει και είχε κάψει 20 στρέμματα αγροτική έκταση με ελαιόδενδρα και εγκαταλελειμμένη σταφιδάμπελο και ένα στρέμμα δασική έκταση.

Στις 12:56 το μεσημέρι μία δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε μεταξύ Κονιδεΐκων και Φραγκοπηδήματος.

Το έργο των πυροσβεστών στη δεύτερη πυρκαγιά αποδείχθηκε τιτάνιος αγώνας με τις φλόγες, αφού οι άνεμοι είχαν γίνει πλέον ισχυροί και η πυρκαγιά έμενε ανεξέλεγκτη.


Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά νωρίς το απόγευμα ύστερα από σκληρή μάχη, αφού πρώτα κάηκαν 30 στρέμματα δασική έκταση.

Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 13 οχήματα της Πυροσβεστικής από όλες τις περιοχές της Ηλείας με περίπου 30 πυροσβέστες, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών με έντεκα άτομα και δύο πυροσβεστικά οχήματα του δήμου Ήλιδας. Από αέρος επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη τύπου καναντέρ.

Από το πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών είναι ο πυροσβέστης που παραλίγο να υποστεί εγκαύματα από τις καύτρες και μεταφέρθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο Πύργου.

Ολο το χρονικό όπως καλύφθηκε από το patrisnews.com

17:15 Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην περιοχή του Φραγκαπηδήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, κάηκαν 30 στρέμματα δασικής έκτασης και 10 στρέμματα αγροτικής. Από τη φωτιά, μικροτραυματισμό υπέστη ένας άνδρας της ΕΜΑΚ, χωρίς να είναι κάτι σοβαρό σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή μεταξύ Φραγκαπηδήματος και Κονιδεΐκων στην περιοχή της Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ ύστερα από έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων η Ιερά Μονή Φραγκαπηδήματος δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ασφαλείς είναι και οι κεραίες τηλεοπτικών δεκτών στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούνμ δυνάμεις της Πυροσβεστικής από όλο τον νομό (Πύργος, Ολυμπία, Λεχαινά), ενώ το έργο κατάσβεσης της φωτιάς δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *