H Apple δεν θέλει επεμβάσεις τρίτων στις μπαταρίες των iPhone

H Apple δεν θέλει επεμβάσεις τρίτων στις μπαταρίες των iPhone

Δείτε ακόμα

  • Αpple: Δυνατές επιδόσεις στο τρίμηνο, παρά τη μειωμένη ζήτηση των iPhone 31/07 08:30
  • Διαρροές για το επερχόμενο iPhone 11 της Apple 26/07 12:40

H Apple καθιστά σαφές στους καταναλωτές που επιλέγουν τα προϊόντα της ότι δεν επιθυμεί να εμπιστεύονται τρίτους ούτε για μία απλή αλλαγή μπαταρίας.

Στο πλαίσιο της πολιτικής της αυτής, εάν μία μπαταρία που εγκαθίσταται σε κάποιο μοντέλο iPhone δεν έχει την κατάλληλη πιστοποίηση από εκείνη, τότε εμφανίζεται μία προειδοποίηση στην οθόνη. Το ζήτημα αυτό έγινε γνωστό μετά από μία δοκιμή του γνωστού teardown site, iFixit, το οποίο έκανε τις αντίστοιχες δοκιμές αλλαγής μπαταρίας σε μοντέλα iPhone XR, XS και XS Max, τα οποία είχαν εγκατεστημένο είτε το λειτουργικό σύστημα iOS 12, είτε τη δοκιμαστική έκδοση του iOS 13.

Το μήνυμα που εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού ενημερώνει για την αδυναμία του λειτουργικού συστήματος να πιστοποιήσει την αυθεντικότητα της μπαταρίας της συσκευής, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να μη γίνονται γνωστές οι απαραίτητες πληροφορίες για την κατάσταση της μπαταρίας. Είναι προφανές ότι η Apple δεν θέλει να αφήσει όσους χρησιμοποιούν τα smartphones της να απευθύνονται σε τρίτους για αλλαγή μπαταρίας, οδηγώντας τους αποκλειστικά και μόνο σε ένα εξουσιοδοτημένο Apple Store, όπου οι τιμές είναι δεδομένες και -συνήθως- υψηλές.

Τεχνικά sites δείχνουν πώς μπορεί κανείς να ξεγελάσει το σύστημα, αλλά όλοι συμφωνούν ότι ενώ είναι τεχνικά εφικτό κάτι τέτοιο, δεν μπορεί να το εκτελέσει κανείς με απόλυτη ασφάλεια ή μεγάλη άνεση, εάν δεν κατέχει τα κατάλληλα εργαλεία. Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι το εν λόγω προειδοποιητικό μήνυμα αναμένεται να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους περισσότερους φίλους της Apple, οι οποίοι και θα επιλέξουν να απευθυνθούν σε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα της εταιρείας.

Η Apple δεν προέβη σε κάποιο σχολιασμό αυτής της είδησης μέχρι και τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ακολουθώντας την προσφιλή της τακτική. Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι επεμβάσεις τρίτων σε ένα κινητό τηλέφωνο δεν είναι πάντοτε αθώες, καθώς υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος της πρόκλησης ζημιάς, ειδικά στα μοντέρνα smartphones που προσπαθούν να χωρέσουν πολλά στοιχεία σε πολύ περιορισμένο χώρο.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *