H BenQ παρουσιάζει οθόνες με διαμόρφωση ανάγνωσης

H BenQ παρουσιάζει οθόνες με διαμόρφωση ανάγνωσης

Η BenQ φέρνει μία προσιτή λύση σε όσους θέλουν να διαβάζουν μεγάλα κείμενα επί της οθόνης, χωρίς να κουράζουν τα μάτια τους.

Σε γενικές γραμμές, οι οθόνες που έχουν ενσωματωμένη τεχνολογία E-Ink είναι πολύ ακριβές, επομένως, η BenQ επέλεξε να ακολουθήσει έναν πιο προσιτό δρόμο, με την παρουσίαση οθονών που διαθέτουν το επονομαζόμενο “ePaper” mode, μία διαμόρφωση που μεταμορφώνει την οθόνη σε ένα πεδίο ανάγνωσης σε τόνους του άσπρου και του μαύρου, όπως θα έβλεπε κανείς σε μία συσκευή με τεχνολογία ηλεκτρονικής μελάνης. Η ασπρόμαυρη αυτή διαμόρφωση εκτιμάται ότι βοηθά στη συγκέντρωση στο κείμενο που εμφανίζεται στην οθόνη, ενώ δεν κουράζει τα μάτια μετά από την πολύωρη ανάγνωση. Κατά μέσο όρο, το κόστος αγοράς των οθονών της BenQ στην αμερικανική αγορά δεν θα ξεπερνά τα 200 δολάρια.

Στην οικογένεια των οθονών που παρουσίασε η BenQ με το χαρακτηριστικό του ePaper mode ανήκει και το μοντέλο GL 2780, μία οθόνη διαγωνίου 27 ιντσών με ανάλυση 1920×1080 pixels, συχνότητα ανανέωσης εικόνας τα 75 Hz, φωτεινότητα 250 nits και ενσωματωμένα ηχεία 2 watts. Η τιμή με την οποία θα κυκλοφορήσει αυτό το μοντέλο στις ΗΠΑ είναι τα 180 δολάρια. Στην γκάμα της BenQ θα συμπεριλαμβάνεται και ένα ακόμα πιο προσιτό μοντέλο με διαγώνιο 24 ιντσών και τιμή 150 δολαρίων.

Στις οθόνες αυτές θα υπάρχει οπίσθιος φωτισμός σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε μία οθόνη ηλεκτρονικής μελάνης, αλλά η BenQ έχει φροντίσει να είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένη η χρήση του μπλε φωτός, ώστε να είναι ξεκούραστη η θέαση της οθόνης, ειδικά όταν επιλέγεται η διαμόρφωση της ανάγνωσης. Το γεγονός ότι υπάρχει η διάταξη του οπίσθιου φωτισμού στις οθόνες αυτές σημαίνει ότι δεν υπάρχει η μηδαμινή κατανάλωση ενέργειας που παρατηρεί κανείς στις διατάξεις με e-ink, αλλά τουλάχιστον εδώ ενισχύεται η συγκέντρωση του χρήστη ή η υπενθύμιση ότι είναι η ώρα να αφήσει τις οθόνες και να πάει για ύπνο.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *