H Google υπόσχεται πλήρη χρήση ανακυκλωμένων υλικών μέχρι το 2022

H Google υπόσχεται πλήρη χρήση ανακυκλωμένων υλικών μέχρι το 2022

Περιβαλλοντική ευαισθησία αποκαλύπτουν οι ανακοινώσεις της Google για τα προσεχή έτη.

Σε πρώτο επίπεδο, η Google ξεκαθαρίζει ότι το πρόγραμμα αποστολών των προϊόντων που παράγει σε επίπεδο hardware δεν θα επιβαρύνει καθόλου τον πλανήτη με επικίνδυνα αέρια του θερμοκηπίου. Αυτό αναμένεται να γίνει άμεσα, εντός του 2020, σύμφωνα με τα όσα υπόσχεται η εταιρεία. Ένα άλλο στοιχείο που φέρνει ως δέσμευση η Google είναι το ότι θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά ανακυκλωμένα υλικά για την κατασκευή των προϊόντων hardware που παράγει μέχρι και το 2022.

Αυτή τη στιγμή η Google έχει στην γκάμα της τα προϊόντα Made By Google, όπως ονομάζονται, τα οποία περιλαμβάνουν τα Pixel Phones, τους φορητούς υπολογιστές Pixelbooks, τα έξυπνα ηχεία Google Home, τους ειδικούς θερμοστάτες της Nest, καθώς και αξεσουάρ, όπως είναι οι θήκες κινητών τηλεφώνων και οι ειδικές βάσεις φόρτισης συσκευών.

Στο μέτωπο των μεταφορών, ήδη η Google δηλώνει ότι έχει καταφέρει να μειώσει την εκπομπή αερίων που ενισχύουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου σε ποσοστό 40%, με τη μειωμένη χρήση των αεροπορικών μεταφορών, ενώ ο στόχος της είναι να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το ποσοστό και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο σύντομα, προκειμένου να μην επιβαρύνεται ο πλανήτης. Η πρωτοβουλία της Google αυτή δεν είναι άσχετη από τον ανταγωνισμό, αφού τόσο η Apple όσο και η Samsung, μαζί με πολλές άλλες εταιρείες έχουν προβεί σε αντίστοιχες κινήσεις προκειμένου να ενισχύσουν -μεταξύ άλλων- και το περιβαλλοντικό τους προφίλ.

Μέχρι στιγμής, πάντως, όλα δείχνουν ότι πρέπει να γίνει σειρά παρεμβάσεων προκειμένου να μπορέσει να θεωρείται εφικτός ο στόχος της πλήρους χρήσης ανακυκλωμένων υλικών στην κατασκευή των προϊόντων της Google. Ως μία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση θεωρείται η προσπάθεια τηςGoogle να αυτοματοποιήσει την διαδικασία της παραγωγής των προϊόντων της, μαζί με τη χρήση ρομπότ που διαλύουν παλιές συσκευές για να συγκεντρώσουν υλικά που θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν στα νέα μοντέλα.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *