H Google ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την υπηρεσία Cloud Print

H Google ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την υπηρεσία Cloud Print

Μέσα στο 2020 αναμένεται να μπει στο χρονοντούλαπο της τεχνολογικής ιστορίας η υπηρεσία απομακρυσμένης εκτύπωσης της Google.

Το Cloud Print είναι μία υπηρεσία που προσέφερε εντελώς δωρεάν η Google σε όποιον είχε ένα Gmail account και έκανε εφικτή την εκτύπωση εγγράφων με τη βοήθεια του Google Chrome, ακόμα και εάν ένας εκτυπωτής δεν είχε από μόνος του σύνδεση στο Internet, αρκεί να ήταν συνδεδεμένος με έναν υπολογιστή ή κάποια άλλη συσκευή που έτρεχε τον Chrome. Επρόκειτο για μία υπηρεσία που δεν έχασε ποτέ τον χαρακτηρισμό beta, παρόλο που ξεκίνησε να διατίθεται στο Διαδίκτυο από το 2010 και χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως μία εξαιρετικά πρακτική επιλογή τόσο για τους desktop όσο και για τους mobile χρήστες.

H Google ανακοίνωσε το τέλος της υπηρεσίας αυτής που την έβρισκε κανείς προεγκατεστημένη στο Google Chrome OS, στοιχείο που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από τους χρήστες στο Twitter και αλλού. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η εν λόγω δυνατότητα θα παύσει να υφίσταται από τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και έπειτα.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η Google δεν είχε δώσει μία επίσημη απάντηση στην ερώτηση περί των λόγων που την οδήγησαν στην εν λόγω απόφαση. Δεν είναι, πάντως, αυτή η πρώτη φορά που η Google επιλέγει να θέσει τέλος σε μία από τις διαδικτυακές της υπηρεσίες, συχνά χωρίς να δίνει επαρκείς εξηγήσεις για τους λόγους που την οδήγησαν σε μία τέτοια απόφαση.

Αρκετοί αναλυτές σχολιάζουν ότι ένα μέτρο που έχει λάβει υπόψη της η Google, προκειμένου να φτάσει στην παύση μίας υπηρεσίας όπως το Cloud Print είναι ο αριθμός των χρηστών της έναντι του ανταγωνισμού, ή ακόμα και το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί κάτι πιο ολοκληρωμένο στο μέλλον. Ό,τι και αν ισχύει, πάντως, το Google Cloud Print θα είναι παρελθόν από τα τέλη του επόμενου έτους και έπειτα.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *