H Google Μιλάει Για Το Μέλλον Του Android Και Άλλα

Κατά την διάρκεια του MWC 2014, ο διευθυντής στον τομέα Android της Google, Sundar Pichai, μίλησε στους δημοσιογράφους σχετικά με το μέλλον του λειτουργικού και σχολίασε το Nokia X. Επίσης, αναφέρθηκε στο Nexus 6 και στο Samsung Galaxy S6.

Πρώτα όμως, έσπευσε να …
ξεκαθαρίσει ότι η Google ποτέ δεν είχε ενδιαφερθεί για την απόκτηση της WhatsApp, η οποία εν τέλη εξαγοράστηκε από την Facebook για το αστρονομικό ποσό των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 Έπειτα αναφέρθηκε στην νέα Android σειρά smartphone, Nokia X. Δήλωσε ότι αυτή η κίνηση από την Microsoft επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι το λειτουργικό της Google είναι πράγματι ανοικτό, ωστόσο πρόσθεσε ότι αυτή της η στρατηγική στον τομέα των κινητών δεν είναι, γι” αυτόν τουλάχιστον, απόλυτα σαφής και ξεκάθαρη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο επόμενο Nexus, δίνοντας την πληροφορία ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Επίσης, όσον αφορά το επόμενο Samsung Galaxy S6, επιβεβαίωσε ότι θα φοράει επίσης Android, παρά τους ισχυρισμούς που γράφονται ανά καιρούς ότι η συνεργασία των δυο εταιριών έχει κλονιστεί.

Τόνισε ότι πάντα υπάρχει μια καλή συνεργασία ανάμεσά τους, ωστόσο θα επιθυμούσε τα νέα wearables της Samsung να χρησιμοποιούν το Android αντί για το Tizen, σημειώνοντας πάντως ότι «το Gear 2 είναι ακόμη ένα προϊόν ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα».

Τέλος, ο Pichai συζήτησε για το ζήτημα του malware στο Android. Είπε ότι καταλαβαίνει γιατί οι hackers έχουν ως στόχο το λειτουργικό, αφού είναι το δημοφιλέστερο στο χώρο του και έδωσε έμφαση στον ανοιχτό χαρακτήρα του λειτουργικού. Το γεγονός αυτό, κατέληξε, ότι έχει ως αντίβαρο, το Android να υποφέρει αρκετά στο κομμάτι των malware αν και η Google έχει κάνει αρκετές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια ώστε να το αντιμετωπίσει.

Είναι αναντίλεκτο γεγονός όμως όπως μας τόνισε ο υπεύθυνος κατασκευής ιστοσελίδων της dreamweaver.gr Θανάσης Δαβαλάς ότι το διαδικτυακό μέλλον βρίσκεται στο Android

techcommunity.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *