«H Google ήρθε στην Αθήνα για να δώσει κάτι πίσω στην κοινότητα των startups»

Ο Αμίρ Σεβάτ, συντονιστής του Launchpad, μιλά για το πρόγραμμα εκκόλαψης επιχειρηματικών ιδεών που ξεκίνησε από το Ισραήλ και ήρθε για πρώτη φορά την Ελλάδα

Η Αθήνα έγινε η πρώτη πόλη μετά το Τελ Αβίβ όπου η Google διοργάνωσε το Launchpad, ένα τετραήμερο ανάδειξης καινοτόμων ιδεών που μπορούν να …
εξελιχθούν σε τεχνολογικά startups. Δημιουργοί και προγραμματιστές, συνολικά περισσότεροι από 80 φοιτητές, τεχνολόγοι και εκκολαπτόμενοι επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Google και είχαν έτσι την ευκαιρία να μοιραστούν σχέδια και να σχηματίσουν ομάδες.

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση υλοποίηση κάποιων ιδεών, που με την απαραίτητη καθοδήγηση και υποστήριξη μπορούν να εξελιχθούν επιχειρηματικά. Η συντριπτική πλειοψηφία τους (σε ποσοστό 80%) περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του mobile, στρατηγική προτεραιότητα της εταιρείας τα τελευταία χρόνια.

«Η Google ξεκίνησε ως ένα startup, σε ένα γκαράζ και ενίοτε λειτουργεί ακόμη έτσι. Βλέπουμε το Launchpad ως μία ευκαιρία για να δώσουμε κάτι πίσω στην κοινότητα», εξηγεί ο Αμίρ Σεβάτ, συντονιστής του προγράμματος. Το Google Launchpad έτρεξε για πρώτη φορά στις αρχές του έτους στο campus της εταιρείας στο Τελ Αβίβ. Από τότε έχει επαναληφθεί οκτώ φορές και για πρώτη φορά μεταφέρθηκε εκτός Ισραήλ, με σκοπό να επεκταθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ρωτάμε τον Αμίρ Σεβάτ γιατί στην Αθήνα…

«Γιατί βρίσκεται πολύ κοντά στο Ισραήλ από όπου ξεκινήσαμε και ήταν εύκολο να φέρουμε τους συνεργάτες μας ως μέντορες στην Αθήνα. Επίσης, η ομάδα της Google στην Ελλάδα μάς απέδειξε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα εδώ, καλό γνωστικό επίπεδο στην επιστήμη των υπολογιστών και γόνιμο έδαφος ανάπτυξης της καινοτομίας», απαντά.

Στην εύλογη παρατήρηση, αν αυτή η πρώτη και άλλες παρόμοιες προσπάθειες που ίσως επαναληφθούν τους επόμενους μήνες, μπορεί να λειτουργήσουν πιλοτικά, για την ανίχνευση του εδάφους σχετικά με τη δημιουργία και στη χώρα μας κάποιου κέντρου φιλοξενίας εκκολαπτόμενων τεχνολογικών startups, αντίστοιχου αυτών που λειτουργούν στο Τελ Αβίβ και το Λονδίνο, ο Αμίρ Σεβάτ χαμογελά αινιγματικά: «Ξέρετε ότι δεν συνηθίζουμε να μιλάμε για τα μελλοντικά μας σχέδια», απαντά.

«Εάν πάει καλά το πρώτο Launchpad μπορεί να επαναληφθεί και στη συνέχεια να δούμε και άλλες πρωτοβουλίες. Αυτό που κάνουμε στην Αθήνα είναι από μόνο του ένα startup. Πειραματιζόμαστε. Και για την ώρα πρόκειται για ένα πολύ επιτυχημένο πείραμα. Είδαμε εκπληκτικές ιδέες, ανθρώπους με ισχυρό κίνητρο και ικανότητα υλοποίησης. Θέλουμε να το δούμε βήμα-βήμα. Δεν υπάρχει μια λύση που να ταιριάζει σε όλα. Για την ώρα αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινότητας των startups στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υποστήριξή μας».

http://www.dreamweaver.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *