H HP επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον εξαγοράς της από την Xerox

H HP επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον εξαγοράς της από την Xerox

Πληροφορίες για ένα πολύ ενδιαφέρον νέο deal στον κόσμο της τεχνολογίας έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ZD Net, η HP επιβεβαίωσε ότι έχει δεχθεί μία πρόταση εξαγοράς από την πλευρά της Xerox, όπως το είχε αρχικά κάνει γνωστό η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της που είχε προηγηθεί. Στην ανακοίνωσή της η HP ξεκαθάρισε ότι είναι ανοιχτή σε συζητήσεις με τη Xerox, η οποία έχει κάνει αντίστοιχες προσφορές και στο παρελθόν, ενώ σημειώνει με νόημα ότι θα πράξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία κίνηση που θα είναι προς όφελος των μετόχων της.

Η χρηματιστηριακή αξία της Xerox αγγίζει τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ εκείνη της HP φτάνει τα 27 δισεκατομμύρια, ποσό τριπλάσιο σε σχέση με εκείνο της Xerox, ενώ οι αναλυτές τονίζουν ότι και οι δύο εταιρείες ασχολούνται -μεταξύ άλλων- με την κατασκευή εκτυπωτών. Οι πληροφορίες θέλουν τις δύο εταιρείες να εξοικονομούν περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο από το ενδεχόμενο της συγχώνευσης αυτής.

Για να μπορέσει η Xerox να προχωρήσει στην προσφορά εξαγοράς της HP καλείται να πουλήσει το 25% των δικαιωμάτων συνεργασίας με την Fuji, με την οποία προωθεί προϊόντα και υπηρεσίες σχετικές με διαχείριση εγγράφων στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού. Μέσω αυτής της κίνησης θα μπορούσε να εξοικονομήσει επιπρόσθετα κεφάλαια ύψους 2.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η HP αντιμετωπίζει μία σειρά προκλήσεων πρόσφατα, τόσο με την αλλαγή ηγεσίας του επικεφαλής της, Dion Weisler, ο οποίος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή, όσο και με τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε, στα οποία εμφανίζεται μείωση τζίρου της τάξης του 5% στα καθαρά έσοδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Παράλληλα, η HP προχωρά στην περικοπή 9.000 θέσεων εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, μία κίνηση που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του οικονομικού έτους 2020.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *