H HP προχωρά σε περικοπές του προσωπικού της

H HP προχωρά σε περικοπές του προσωπικού της

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η HP πρόκειται να προχωρήσει σε περικοπές του 16% του εργατικού της δυναμικού.

Ο λόγος που οδηγεί την HP στην εν λόγω κίνηση περικοπής θέσεων εργασίας είναι ότι επιδιώκει την αναδιοργάνωση της για το σκοπό της μείωσης του κόστους λειτουργίας σε συνδυασμό με την έμφαση που δίνει πλέον η εταιρεία στο πεδίο της ενίσχυσης των πωλήσεων. Η HP ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, μαζί με απολύσεις, γεγονός που εκτιμάται ότι θα μειώσει τις θέσεις εργασίας κατά 7.000 με 9.000 άτομα.

Σε οικονομικά μεγέθη, οι κινήσεις αυτές εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι και τα τέλη του οικονομικού έτους 2022. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της HP, περίπου ένα χρόνο πριν, το εργατικό δυναμικό της εταιρείας αριθμούσε 55.000 εργαζόμενους. Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της εταιρείας, η HP ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση κερδών για το προσεχές οικονομικό έτος, με την τιμή της μετοχής να διαμορφώνεται από τα 2.22 στα 2.32 δολάρια εντός του 2020, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στην HP συντελείται παράλληλα και μία αλλαγή ηγεσίας, καθώς από τις αρχές Νοεμβρίου 2019 αναλαμβάνει ο Enrique Lores στη θέση του CEO, αντικαθιστώντας τον Dion Weisler που κρατούσε τα ηνία της εταιρείας από το 2015 και ανακοίνωσε την αποχώρησή του για οικογενειακούς λόγους. Οι περικοπές θέσεων εργασίας θεωρούνται ως η πρώτη σημαντική απόφαση που παίρνει ο νέος CEO.

Οι προβλέψεις της HP για το οικονομικό έτος 2020 κάνουν λόγο για ρευστά διαθέσιμα της τάξης των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το 75% του ποσού αυτού να εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στους τραπεζικούς λογαριασμούς όσων επέλεξαν να επενδύσουν στην εταιρεία. Η εταιρεία βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον, ενώ δηλώνει πως είναι έτοιμη να επενδύσει περαιτέρω στην τεχνολογία εκτύπωσης, προσφέροντας ανταγωνιστικές τιμές στους εκτυπωτές της.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *