H Lenovo παρουσιάζει το ThinkPad X1 Fold, το πρώτο Foldable PC

H Lenovo παρουσιάζει το ThinkPad X1 Fold, το πρώτο Foldable PC

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στη φετινή CES στο Λας Βέγκας, η Lenovo όρισε μία νέα κατηγορία συσκευών, τα Foldable PC με τη μορφή του ThinkPad X1 Fold.

Το νέο μοντέλο της Lenovo είναι ένα πλήρως λειτουργικό PC, το οποίο αποτελείται από μία αναδιπλούμενη οθόνη, προσφέροντας μία εντελώς διαφορετική εμπειρία mobile computing από έναν φορητό υπολογιστή. Πλήρως ανοιγμένη η συσκευή αποκαλύπτει μία οθόνη διαγωνίου 13.3 ιντσών. Σε πρώτη φάση, το ThinkPad X1 Fold θα είναι εφοδιασμένο με επεξεργαστές Intel Core με τεχνολογία Intel Hybrid και λειτουργικό σύστημα Windows 10, ενώ αργότερα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και εκδόσεις με λειτουργικό Windows 10X, που θα εκμεταλλεύονται ακόμα περισσότερο τις δύο οθόνες αφής. Δεν θα λείπει και το 5G, για πιο γρήγορες ταχύτητες σύνδεσης στο mobile Internet.

Ανάλογα με τη διαμόρφωση λειτουργίας προβάλλεται και το αντίστοιχο περιεχόμενο σε κάθε οθόνη, ξεπερνώντας τα στεγανά της σχεδίασης του πληκτρολογίου στο κάτω μέρος και της οθόνης στο πάνω. Ένα από τα πλεονεκτήματα της συσκευής είναι το χαμηλό βάρος που δεν ξεπερνά το 1 κιλό. Μπορεί κανείς να το συνδυάσει με το Bluetooth Mini Fold Keyboard, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί στην κάτω οθόνη OLED για όσους θέλουν να πληκτρολογήσουν μεγάλα κείμενα.

Το Lenovo ThinkPad X1 Fold μπορεί να βοηθήσει τον χρήστη του να διαβάζει κείμενα σαν να κρατά στα χέρια του ένα βιβλίο, ενώ η κατασκευή του είναι ιδιαιτέρως ανθεκτική, όπως συμβαίνει συνήθως με την οικογένεια ThinkPad. Ανθεκτική είναι και η κατασκευή της ίδιας της οθόνης, προκειμένου να μη γίνονται απρόοπτα από την καθημερινή χρήση. H έναρξη της εμπορικής πορείας του νέου μοντέλου είναι προγραμματισμένη για τα μέσα του 2020, με τις πρώτες ενδεικτικές τιμές που έχουν ανακοινωθεί να μιλούν για 2499 δολάρια στις ΗΠΑ. Η υψηλή τιμή αυτή δεν αποτελεί έκπληξη για ένα προϊόν που ορίζει μία νέα κατηγορία.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *