H Microsoft βάζει το cloud στην εξίσωση του κβαντικού υπολογιστή

H Microsoft βάζει το cloud στην εξίσωση του κβαντικού υπολογιστή

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι πλατφόρμες cloud computing που υποστηρίζει θα μπορούν να λειτουργούν πλήρως σε έναν κβαντικό υπολογιστή.

Η πλατφόρμα Azure θα μπορεί να αποτελεί μέρος του λογισμικού με τη βοήθεια του οποίου λειτουργεί ένας κβαντικός υπολογιστής, ένα ακόμα στοιχείο που επιβεβαιώνει τη σπουδή που επιδεικνύει ο τεχνολογικός κολοσσός για την πολλά υποσχόμενη νέα τεχνολογία. Αυτή τη στιγμή, η Microsoft δοκιμάζει την πλατφόρμα Azure σε τρία διαφορετικά πρωτότυπα κβαντικών υπολογιστών, τα δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο σε Πανεπιστήμια. Είναι ακόμα πρώιμο να πει κανείς ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία, αλλά η Microsoft θεωρεί ότι είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή προκειμένου να διερευνηθεί η σχέση του quantum computing με το cloud computing.

H νέα υπηρεσία της Microsoft έχει το όνομα Azure Quantum και φέρνει προγραμματιστικά εργαλεία για κβαντικούς υπολογιστές ενσωματωμένα σε μία cloud υπηρεσία. Η υπηρεσία παρουσιάστηκε στο Συνέδριο Ignite της Microsoft και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη τους ερχόμενους μήνες. Η Microsoft τρέχει ένα δικό της πρόγραμμα έρευνας σε κβαντικούς υπολογιστές, αλλά δεν έχει δοκιμάσει ακόμα να δημιουργήσει ένα δικό της αντίστοιχο κομμάτι hardware.

Η υπηρεσία της Microsoft προσφέρει πρόσβαση σε διαφορετικές τεχνολογίες κβαντικής πληροφορικής, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο μία εικόνα για το πώς θα μπορούσε να λειτουργεί η μελλοντική αγορά Πληροφορικής. Θεωρείται δεδομένο ότι θα μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί την ισχύ ενός κβαντικού υπολογιστή με τη βοήθεια μίας υπηρεσίας στο cloud αντί να είναι υποχρεωμένος να επενδύσει ένα σημαντικό ποσό χρημάτων στην αγορά ενός κβαντικού υπολογιστή.

Σε κάθε περίπτωση, η Microsoft δεν αποκλείεται να προβεί στη δημιουργία του δικού της κβαντικού υπολογιστή, ξεκαθαρίζοντας από τώρα ότι στην περίπτωση αυτή θα ακολουθήσει μία στρατηγική παρόμοια με εκείνη που ακολουθεί με την οικογένεια Surface. Η εταιρεία παρουσίασε ένα δικό της chip το οποίο είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί ακόμα και κάτω από ακραία χαμηλές θερμοκρασίες, στοιχείο που θεωρείται ως ένα βήμα της εταιρείας προς το quantum computing hardware.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *