H Toyota στρέφεται σε startup τεχνητής νοημοσύνης για ρομποτικούς οικιακούς βοηθούς

H Toyota στρέφεται σε startup τεχνητής νοημοσύνης για ρομποτικούς οικιακούς βοηθούς

REUTERS/Issei Kato

Η Toyota Motor Corp έχει σχέδια δημιουργίας ρομποτικών βοηθών για το σπίτι και για αυτόν τον σκοπό στράφηκε σε μια ιαπωνική startup η οποία ειδικεύεται στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να αρχίσει την υλοποίησή τους.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Toyota και η Preferred Networks θα πραγματοποιήσουν κοινές έρευνες για την ανάπτυξη ρομποτικών υπηρετών που θα είναι «ικανοί να μαθαίνουν σε τυπικά περιβάλλοντα διαβίωσης». Σημειώνεται πως οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ήδη στον κλάδο των αυτόνομων οχημάτων από το 2014.

Η Toyota επιδιώκει να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως στο ride hailing και την αυτόνομη κίνηση, που επιφέρουν αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η εταιρεία βλέπει τα ρομπότ ως μέρος αυτής της προσπάθειας, ειδικά στην Ιαπωνία, όπου επιδιώκεται η χρήση τους σε σπίτια και νοσοκομεία προς στήριξη ενός από τους ταχύτερα γηράσκοντες πληθυσμούς του πλανήτη.

Για τους σκοπούς του προγράμματος που ανακοινώθηκε την Τετάρτη η Toyota ανέφερε πως θα παρέχει μια ντουζίνα μονάδες του Human Support Robot (HSR) της στην Preferred Networks. Οι εταιρείες θα συνεργαστούν στην έρευνα και ανάπτυξη τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Preferred Networks ήδη χρησιμοποιεί το ρομπότ ως πλατφόρμα για το προηγμένο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης της. Σε έκθεση στο Τόκιο πέρυσι το ρομπότ τακτοποίησε ένα ακατάστατο δωμάτιο, διαδικασία κατά την οποία ήταν σε θέση να κάνει τον διαχωρισμό μεταξύ σκουπιδιών και βρώμικων πετσετών.

Η Toyota δουλεύει πάνω στα ρομπότ- υπηρέτες από το 2004 και έχει έναν αριθμό μοντέλων υπό ανάπτυξη- ωστόσο το HSR είναι αυτό που θεωρείται πως βρίσκεται πιο κοντά στο να αρχίσει να χρησιμοποιείται ευρέως για εμπορικές εφαρμογές.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *