H Western Digital δείχνει το μέλλον των φορητών μέσων αποθήκευσης

H Western Digital δείχνει το μέλλον των φορητών μέσων αποθήκευσης

Στο πλαίσιο του Consumer Electronics Show 2020 στο Λας Βέγκας, η Western Digital παρουσίασε ένα συμπαγές σε διαστάσεις SSD με χωρητικότητα 8 TB, καθώς και ένα μικροσκοπικό drive με χωρητικότητα 1 ΤΒ.

Ο δίσκος SSD με χωρητικότητα 8 TB της Western Digital, παρόλο που κεντρίζει το ενδιαφέρον, παραμένει σε επίπεδο πειραματικό. Η εταιρεία δείχνει με αυτόν τον τρόπο ότι έχει την ικανότητα να προσφέρει πολύ μεγάλη χωρητικότητα σε μία συσκευασία που μπορεί με άνεση να χωρέσει σε μία τσέπη. Εάν, μάλιστα, συνυπολογίσει κανείς το ότι ένας SSD δεν έχει κινούμενα μέρη, τότε η λύση της Western Digital διακρίνεται και για την ασφάλεια των δεδομένων που φιλοξενεί. Μέχρι σήμερα, ο ανταγωνισμός δεν έχει καταφέρει να προσφέρει λύσεις πραγματικά φορητές και τόσο μικρές σε εξωτερικές διαστάσεις που να μπορούν να προσφέρουν συνολική χωρητικότητα μεγαλύτερη των 2 ΤΒ.

Σε αυτό το σημείο, η Western Digital δεν έδωσε καμία πληροφορία για το κόστος ενός τέτοιου προϊόντος εάν έβγαινε κανονικά στο εμπόριο. Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ένας δίσκος με τόσο υψηλή χωρητικότητα δεν θα μπορούσε παρά να προσφέρει και υψηλές ταχύτητες στη μεταφορά των δεδομένων. Η εταιρεία κάνει λόγο για μεταφορά δεδομένων σε ταχύτητες 20 Gbps, σύμφωνα με το πρωτόκολλο SuperSpeed USB.

Για όσους χρειάζονται άμεσα υψηλή χωρητικότητα και ευελιξία στη μεταφορά, η Western Digital στη φετινή CES παρουσίασε μία λύση που θα κυκλοφορήσει στις αγορές σε τιμή 250 δολαρίων στις ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα USB drive με πολύ μικρό μέγεθος, το οποίο έχει χωρητικότητα 1 ΤΒ. Θα κυκλοφορήσει στις αγορές κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2020 και θα μπορεί να συνεργαστεί με Android smartphones, iPhones και υπολογιστές. Έχει μεταλλική κατασκευή, συνδεσιμότητα USB 3.1 και θα προσφέρει ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων 150 MB το δευτερόλεπτο. Θα γίνει διαθέσιμο και σε εκδόσεις με μικρότερη χωρητικότητα και πιο προσιτή τιμή.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *