H Xiaomi καταθέτει μία πατέντα για περισκοπική κάμερα

H Xiaomi καταθέτει μία πατέντα για περισκοπική κάμερα

Οι περισκοπικές κάμερες είναι ένα μέρος του βασικού εξοπλισμού πολλών high end smartphones, στοιχείο που αναμένεται να γίνει κοινός τόπος και στην επερχόμενη ναυαρχίδα της Xiaomi.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που δίνει στη δημοσιότητα το GSM Arena, η Xiaomi έχει καταθέσει αίτηση ευρεσιτεχνίας για την υιοθέτηση ενός συστήματος περισκοπικής κάμερας, στοιχείο εξοπλισμού που θα συμπεριληφθεί στα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας ναυαρχίδας της Xiaomi, για την οποία δεν έχει δοθεί ακόμα ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

Στην πατέντα που έχει καταθέσει η Xiaomi γίνεται η περιγραφή μίας κύριας κάμερας με τουλάχιστον δύο επιπρόσθετες κάμερες σε κάθετη διάταξη σε σχέση με αυτή. Λόγω της διάταξης αυτής ο περισκοπικός φακός μπορεί να προσφέρει σε μία συσκευή τη δυνατότητα της διαφορετικής χρήσης zoom, χωρίς την ανάγκη της αύξησης του μεγέθους της κύριας κάμερας, στοιχείο που έχει εμφανή πλεονεκτήματα για το συνολικό μέγεθος μίας συσκευής.

Το πλεονέκτημα της διάταξης της Xiaomi είναι ότι με αυτή την ευρεσιτεχνία μπορεί να προσφέρεται απεριόριστο zoom με παράλληλη οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Μέχρι σήμερα έχουμε δει υλοποιήσεις αυτής της τεχνολογίας που μπορούν να φτάνουν έως και μήκος εστίασης της τάξης των 135 χιλιοστών από ένα κινητό των Oppo και της Huawei, επίδοση που θα είναι παρόμοια και σε μία ενδεχόμενη νέα ναυαρχίδα από την Xiaomi.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο μέχρι τώρα, θεωρείται δεδομένο ότι το στοιχείο αυτό που περιγράφεται παραπάνω θα είναι ένα στοιχείο του βασικού εξοπλισμού του Xiaomi Mi Mix 4. Ένα άλλο στοιχείο που θεωρείται δεδομένο είναι ότι η περισκοπική κάμερα θα είναι ένα στοιχείο εξοπλισμού που θα βρει τη θέση της και σε άλλα μοντέλα της Xiaomi. Σύντομα θα γίνουν περισσότερες ανακοινώσεις από την πλευρά της Xiaomi, αναφορικά με τα μοντέλα της που θα αποκτήσουν την εν λόγω δυνατότητα βελτίωσης των στοιχείων imaging των μελλοντικών κινητών της.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *