xOrisOria News

Πάνος Καμμένος: H ομοψυχία των Ελλήνων έφερε τη δικαίωση !

«Πριν από λίγο στις Βρυξέλλες η σταθερή στάση της κυβέρνησης, το μήνυμα των πολιτών της Ευρώπης και η ομοψυχία των Ελλήνων έφεραν τη δικαίωση».

Αυτό τουίταρε ο Πάνος Καμμένος με το που ανακοινώθηκε η συμφωνία Τσίπρα – Ντεϊσελμπλούμ να αρχίσουν οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο προκειμένου να
αναζητηθεί «κοινή βάση».

Οι δύο άνδρες άλλωστε, λένε πηγές από τους ΑΝΕΛ, έχουν καθημερινή επαφή και ο Πάνος Καμμένος ενημερώνεται, προς τιμήν του Πρωθυπουργού, ανά πάσα στιγμή, όλα τα ζητήματα συζητιούνται και αναλύονται.

Το κλίμα κρίνεται πλέον ως θετικό από τους Ανεξάρτητους Ελληνες και υποστηρίζουν ότι  το τέλος του Μνημονίου ήρθε την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο ίδιος ο πρόεδρός Π. Καμμένος  χθες το πρωί δήλωσε βέβαιος ότι τη Δευτέρα θα φανεί ξεκάθαρα το θετικό αποτέλεσμα που έχει επιτύχει η κυβέρνηση.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται καν θέμα «70% – 30%». Όπως το είπε χαρακτηριστικά, «μην ακούτε εκφράσεις τις οποίες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν οι Γερμανοί περιγράφοντας την ήττα τους».
Οι ΑΝΕΛ, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του  Καμμένου, δεν μπαίνουν στη λογική των ποσοστών. Δεν επιθυμούν παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, αλλά όπως μας είπε, δεν είναι αρνητικοί στην ανάγκη κάποιων μεταρρυθμίσεων. Αρκεί να μη θίγουν την κοινωνία και να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Οπως προσθέτει, «ενδεχομένως στο προηγούμενο πρόγραμμα να υπήρχαν μεταρρυθμίσεις που είτε δεν εφαρμόστηκαν είτε εφαρμόστηκαν προς τη λάθος κατεύθυνση».

Για τον  κυβερνητικό εταίρο τρεις είναι οι άξονες από τους οποίους δεν υπαναχωρεί η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση:
Η ανάσχεση της κοινωνικής καταστροφής, το τέλος της υπερφόρτωσης με δάνεια και οι επενδύσεις.

Και τελος οπως  σημειώνει το στέλεχος του κόμματος, «δεν υπάρχει καμία απόκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά». Φυσικά, δεν συμφωνούν σε όλα, όπως παραδέχεται, αλλά στην παρούσα φάση έχουν βάλει στην άκρη όλα σε όσα διαφωνούν. «Θα βάλουμε τη χώρα σε πορεία ανάταξης και μετά συζητάμε, πριν από την κατάθεση κάθε νομοσχεδίου, άλλωστε, θα υπάρχει διαβούλευση».

Use Facebook to Comment on this Post