H Λάρνακα αποδίδει φόρο τιμής στον Τ.Μητσόπουλο

Μεσίστιες, μέχρι την ημέρα της κηδείας του Υπουργού Αμυνας Τάσου Μητσόπουλου, θα κυματίζουν οι σημαίες στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας…

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «ο Δήμος και σύσσωμη η πόλη, συγκλονισμένοι από το θλιβερό μήνυμα του αδόκητου θανάτου του Τάσου Μητσόπουλου, συμπολίτη και Υπουργού Άμυνας,  εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια και συμπαράστασή προς  την  γυναίκα και τα παιδιά του, τον πάτερα και την αδελφή του και προς όλη την οικογένεια του».

Ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου «από σήμερα γίνεται φτωχότερος γιατί έχασε ένα συνετό, κοινωνικά ευαίσθητο και γνήσιο εκφραστή του πολιτικού ήθους, ο οποίος σφράγισε με την προσφορά του και τις ενέργειές του την πολιτική ζωή της Κύπρου.

Το κενό που αφήνει πίσω του είναι πραγματικά δυσαναπλήρωτο» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Προστίθεται ακόμα ότι «αναγνωρίζοντας την πολυσχιδή προσφορά του Τάσου Μητσόπουλου στην Κύπρο και στην πόλη του, ο Δήμος Λάρνακας τιμώντας την μνήμη του αποφάσισε όπως οι σημαίες στο Δημοτικό Μέγαρο κυματίζουν μεσίστιες μέχρι και την ημέρα της κηδείας, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστεί στη κηδεία, ακύρωση όλων των εκδηλώσεων σε όλα τα θέατρα της πόλης μέχρι την ημέρα  της κηδείας και ακύρωση του Πάνδημου Εορτασμού που ήταν προγραμματισμένος στις 24 Μαρτίου 2014 στο Δημοτικό Θέατρο».

Ο Δήμος Λάρνακας αποφάσισε επίσης όπως «ονομαστεί μία οδός της πόλης στη μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου ενώ σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας να ονομαστεί  ένα σχολείο της πόλης προς τιμή του. Ακόμα έχει αποφασιστεί όπως γίνει φιλολογικό μνημόσυνο στη τιμή του Τάσου Μητσόπουλου».

Στη γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «σε συνεννόηση με όλους της Δήμους της Επαρχίας θα μελετηθούν από κοινού περαιτέρω τρόποι απόδοσης τιμής και εκτίμησης στον εκλιπόντα Υπουργό Τάσο Μητσόπουλο». “Φτωχαινει σήμερα η Κύπρος μας απο ανθρωπιά και απο ήθος. Φτωχαινει η Κύπρος μας απο πολιτική λεβεντιά που σπάνια συναντάς στις μέρες της κατάπτωσης των αξιών και των αρχών. Φτωχαίνει σημερα και η Λαρνακα μας απο ενα ενεργό συμπολίτη που με χαμηλούς τόνους αλλα αποφασιστικότητα εργάστηκε για το κοινό καλό Τάσο μου Θα μας λειψεις φίλε.Η σκέψη μας στην Κατερίνα, την Χαρά και τον Άρη.

Οι προσευχές μας στον πατέρα την αδελφή σου και όλη την οικογενεια σου” ήταν το μήνυμα που έγραψε ο δήμαρχος της Λάρνακας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

sigmalive.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *