«H επίσκεψη Γιούνκερ υποδηλώνει την αμέριστη στήριξη της Ε.Ε.»

«Η δεύτερη, εντός διμήνου, επίσκεψη στην Αθήνα του νεοεκλεγέντος προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποδηλώνει την αμέριστη στήριξη της Ε.Ε. στην προσπάθεια ανάκαμψης που καταβάλλει η χώρα μας και αναγνώριση των άνευ προηγουμένου θυσιών, στις οποίες υποβλήθηκαν γι αυτόν τον σκοπό οι Έλληνες πολίτες», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Ελλάδα, Παναγιώτης Καρβούνης.

Ερωτηθείς σχετικά με το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2015, το οποίο κατέθεσε η γαλλική κυβέρνηση και σύμφωνα με το οποίο μετατίθεται η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας δύο χρόνια αργότερα, ο κ. Καρβούνης σχολίασε ότι οι συμφωνημένοι κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται από όλες τις χώρες ανεξάρτητα από την ύπαρξη μνημονίου, γιατί ακριβώς η μη τήρησή τους ήταν ένας από τους λόγους της πανευρωπαϊκής κρίσης.

«Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Ε.Ε. θέσπισε μια πιο ισχυρή οικονομική διακυβέρνηση, η οποία όμως δεν στερείται ευελιξίας, όταν το απαιτούν οι συνθήκες. Και αυτό θα εξεταστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την υποβολή όλων των σχεδίων προϋπολογισμών για το 2015, που πρέπει να αποσταλούν -στην Επιτροπή- ως τα μέσα Οκτωβρίου» ανέφερε και σημείωσε ότι είναι εμφανές ότι ορισμένες χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία, έχουν δυσκολίες για να σχεδιάσουν έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

«Η Ελλάδα δίνει ένα πρωτοποριακό παράδειγμα στους υπόλοιπους εταίρους, πετυχαίνοντας μια άνευ προηγουμένου δημοσιονομική προσαρμογή που της επιτρέπει από τα ελλείμματα να περάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα» πρόσθεσε ο κ. Καρβούνης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *