Σαμαράς σε Χριστόφια: H Ελλάδα θα είναι πάντα στο πλευρό της Κύπρου

Σαμαράς σε Χριστόφια: H Ελλάδα θα είναι πάντα στο πλευρό της ΚύπρουΤη στήριξη της Ελλάδας, στις προσπάθειες του κυπριακού λαού για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της κατοχής, επανέλαβε ο ….
πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχε, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο κ. Σαμαράς, με την ευκαιρία της 52ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ευχήθηκε λύτρωση και ευόδωση των εθνικών στόχων και επισήμανε πως η Ελλάδα θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του κυπριακού λαού, στον αγώνα του για μία δίκαιη βιώσιμη και λειτουργική λύση, που θα βασίζεται στις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε χρήσιμη τη συζήτηση, εξήρε το έργο που επιτελεί η Κύπρος ως προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε τις κοινές θέσεις που εκφράζονται μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, ενόψει μάλιστα και των κρίσιμων συνόδων κορυφής που έρχονται. Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στις προσπάθειες που έχει ξεκινήσει η Κύπρος για την αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου, με παράλληλη ανακήρυξη της ΑΟΖ. “Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αντιταχθεί σε όποιον αμφισβητήσει το δίκαιωμα αυτό της κυπριακής δημοκρατίας”, τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστόφιας ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και τον λαό για τον αγώνα του κυπριακού λαού, στέλνοντας μήνυμα για την ανάγκη μιας βιώσιμης λύσης, η οποία θα βασίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και θα κινείται στη λογική του ενός κράτους, της μίας κυριαρχίας και της μίας ιθαγένειας. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέλησε να καθησυχάσει τους Τουρκοκυπρίους δηλώνοντας πως δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Κύπρου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *