Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προτείνει μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή των θεσμικών πιστωτών, μέσω συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt! Όπως αναφέρει, με τους σημερινούς υπολογισμούς, το χρέος της Ελλάδας το 2020 θα είναι στο 124%, ενώ το 2009 ήταν στο 129%, άρα η πρόοδος είναι μικρή. Για αυτό σημειώνει ότι “μία οριστική λύση προϋποθέτει ότι το συνολικό χρέος θα πρέπει να είναι σε πολύ χαμηλότερο ποσοστό, αισθητά κάτω από το 100% του ΑΕΠ”, κάτι που απαιτεί ένα νέο κούρεμα. Αναφερόμενος στην κοινωνία, επισημαίνει ότι “η κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα κινδυνεύει αν δεν βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση”. Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας, σημειώνει ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να συνεργαστούν χωρίς να δίνουν σημασία σε δηλώσεις που πυροδοτούν την ένταση. “Επιδείνωση της ποιότητας της δημοκρατίας” “Σε ευρέα στρώματα της κοινωνίας κυριαρχεί απελπισία εξαιτίας της οικονομικής τους θέσης και υπάρχει μια γενική αίσθηση ότι το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς καταστρέφεται”, λέει ο κ. Σημίτης. Επίσης διαπιστώνει ότι επιδεινώνεται συνεχώς και η “ποιότητα της δημοκρατίας”. “Η χρήση βίας εκ μέρους των διαδηλωτών γίνεται όλο και περισσότερο αποδεκτή από την κοινωνία, οι δικαστές απεργούν μολονότι απαγορεύεται από το Σύνταγμα, υπάλληλοι περιορίζουν την απόδοσή τους στο ελάχιστο επιτρεπόμενο από τον νόμο όριο. Το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου και οι δημοσκοπήσεις αντικατοπτρίζουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών”. “Η κυβέρνηση Καραμανλή φταίει για την κρίση” Τα αίτια της ελληνικής κρίσης χρέους βλέπει ο κ. Σημίτης στη “λαϊκιστική πολιτική παροχών” που ακολούθησε η κυβέρνηση Καραμανλή της Νέας Δημοκρατίας μετά το 2004, με το σύνθημα “εμείς μοιράζουμε περισσότερα από τους άλλους”. Όπως σημειώνει, “το πελατειακό σύστημα άνθησε ξανά, στο Δημόσιο διορίστηκαν πάνω από 150.000 υπάλληλοι, το δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε σε πεντέμισι χρόνια από τα 130 δισ. ευρώ δηλαδή 95,4% του ΑΕΠ το 2003, στο 129,4% στα τέλη του 2009”. Ο πρώην πρωθυπουργός ασκεί κριτική και για τη διαχείριση της κρίσης από την Ευρώπη. “Το 2008 ηγετικές χώρες στην ΕΕ πίστευαν ότι ο αυτοματισμός της αγοράς θα αποκαταστήσει τη διαταραγμένη ισορροπία ανάμεσα στις χώρες-μέλη. Μόλις το 2011 ελήφθη η απόφαση να αντιμετωπιστεί η ελληνική πυρκαγιά με αποτελεσματικά μέσα. Αλλά ήταν αργά. Νέες εστίες σε Πορτογαλία, Ιρλανδία και Ισπανία δείχνουν ότι επρόκειτο για γενικό πρόβλημα”, λέει ο κ. Σημίτης. Υπογραμμίζει κοινώς, ότι η Ευρώπη δεν αντέδρασε έγκαιρα στην κρίση και ότι παρέμεινε απλός θεατής των εξελίξεων. (Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi)

H εκθαμβωτική Gisele έγινε για δεύτερη φορά μανούλα το Δεκέμβριο που μας πέρασε. Τώρα αποφασίζει να συστήσει την μονάκριβη κόρη της στους θαυμαστές και το ευρύ κοινό. Ιδού λοιπόν η αξιολάτρευτη Vivian Lake, στην αγκαλιά της διάσημης μαμάς της.

Το super model από τη Βραζιλία αποφάσισε να αναρτήσει την εν λόγω φωτογραφία στον λογαριασμό της στο facebook. Η φωτογραφία συνοδευόταν από την εξής λεζάντα “Η αγάπη είναι τα πάντα! Να έχετε μια χαρούμενη Παρασκευή και πολλή αγάπη όλοι!”

Η Gisele ζει την ευτυχία στο πλευρό το συζύγου της Tom Brady, με τον οποίο έχει ήδη ένα γιο, τον τρίχρονο Benjamin. Ο Tom έχει ακόμη έναν γιο, τον John από την προηγούμενη σχέση του με την ηθοποιό Bridget Moynahan.

Ο ευτυχής μπαμπάς αναλαμβάνει καθήκοντα για τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογενείας, όσο η Gisele φροντίζει το νέο μέλος της οικογένειας στο σπίτι. Έτσι ο Tom και οι δύο του γιοι βγαίνουν βόλτα στο πάρκο. “Νομίζω πως είναι υπέροχο να έχουν τα αγόρια μου ένα κορίτσι στο σπίτι”, αναφέρει για τον ερχομό της κόρης του.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *