Hi tech ασύρματο σύστημα για την προστασία της Κρήτης

Με ένα σύστημα … hi tech εξοπλίζεται η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης που αποκτά την τεχνολογική θωράκιση απέναντι σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Το νέο ασύρματο σύστημα Tetra το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα έχει τη δυνατότητα να συνδέει ταυτόχρονα όλους τους φορείς πολιτικής προστασίας καθώς και τα σώματα ασφαλείας του νησιού σε ένα συντονισμό των φορέων που μπορεί να γίνει μόλις με μια …
κλήση.
Το νέο σύστημα παρουσίασε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Τζανοκωστάκης παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη καθώς επίσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ και τοπικών φορέων πολιτικής προστασίας.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο κ. Τζανοκωστάκης έκανε μια επίδειξη των δυνατοτήτων του συστήματος καταφέρνωντας να συνδεθεί ταυτόχρονα με λιμενικό, ΕΚΑΒ και άλλους φορείς σε διάφορα σημεία του νησιού.
Με το σύστημα αυτό μπορούμε να επικοινωνούμε με όλους τους περιφερειακούς φορείς. Χρειάστηκαν δυο χρόνια για να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του συστήματος. Θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπως φυσικές καταστροφές και μεγάλους κινδύνους. και αφορά σε όλη την Κρήτη. Ξεκίνησε να δημιουργείται καθώς υπήρξε ανάγκη για καλύτερη επικοινωνία λόγω της χαμηλής συχνότητας. ανέφερε ο κ. Τζανοκωστάκης
Παράλληλα όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης
Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι ως Περιφέρεια Κρήτης. Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα για μια ασφαλή Κρήτη. Η περιφέρεια Κρήτης είναι η πρώτη περιφέρεια της Ελλάδας που αποκτά ένα τέτοιο σύστημα. Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και στόχος είναι η ασφάλεια των πολιτών μέσω της χρήσης αυτού του συστήματος.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *