28 Μαρτίου, 2020

Select your Top Menu from wp menus
Τελευταία Νέα

Hi-tech γυαλιά διακρίνουν καρκινικά κύτταρα !

2Ενα ζευγάρι hi-tech γυαλιά για τα μάτια χειρουργών και μόνο ανέπτυξαν αμερικανοί ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, στο Σεντ Λούις.

Τα ειδικά γυαλιά επιτρέπουν στον χρήστη τους να.. διακρίνει τα καρκινικά κύτταρα.

Όπως διαβάζουμε στο Βήμα, η νέα ελπιδοφόρα τεχνολογία δοκιμάστηκε με επιτυχία για πρώτη φορά στο πλαίσιο χειρουργείου, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε ασθενή με καρκίνο στο Νοσοκομείο Barnes-Jewish.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα καρκινικά κύτταρα είναι δυσδιάκριτα ακόμα και σε μεγάλη μεγέθυνση. Τα γυαλιά είναι σχεδιασμένα με στόχο την διευκόλυνση των χειρουργών ως προς τον εντοπισμό των καρκινικών κυττάρων και τον διαχωρισμό τους από τα υγιή κύτταρα.

Κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να τους βοηθήσει να απομακρύνουν τον άρρωστο ιστό με μεγαλύτερη ακρίβεια, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο της παράλειψης μεμονωμένων καρκινικών κυττάρων.

Σε συνδυασμό με ένα σκιαγραφικό υγρό το οποίο εγχέεται στον ασθενή και ειδικό φωτισμό, τα καρκινικά κύτταρα του ασθενούς λαμβάνουν ένα φθορίζον μπλε χρώμα με αποτέλεσμα να είναι διακριτά με τα γυαλιά.

«Η συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε αρχικά στάδια, γεγονός που σημαίνει ότι χρήζει περαιτέρω ανάπτυξης και δοκιμών.

Είμαστε ωστόσο αισιόδοξοι ως προς τα πιθανά οφέλη που θα μπορούσε να προσφέρει σε ασθενείς» δήλωσε η χειρουργός με εξειδίκευση στον καρκίνο του μαστού και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, δρ Τζούλι Μαρτζεντχάλερ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *