Huawei MediaPad M5: Ένα tablet που αλλάζει τα δεδομένα

Huawei MediaPad M5: Ένα tablet που αλλάζει τα δεδομένα

Sponsored content

Θα μπορούσε ένα tablet να καταστεί ο απόλυτος σύντροφος ενός χρήστη; Θα μπορούσε να καλύπτει στον απόλυτο βαθμό κάθε είδους ανάγκη που προκύπτει; Είτε πρόκειται για ψυχαγωγία είτε πρόκειται για εργασία;

Η Huawei απαντά θετικά στα παραπάνω ερωτήματα δημιουργώντας την σειρά MediaPad M5, θέλοντας παράλληλα να αποδείξει ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών του σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι μία οικογένεια συσκευών η οποία καταρχήν χαρακτηρίζεται από υψηλή αισθητική αλλά και λειτουργίες αντάξιες των προσδοκιών.

Στην περίπτωση της σειράς MediaPad M5, η Huawei φρόντισε να δημιουργήσει μία συσκευή με γνώμονα την καλύτερη εμπειρία του χρήστη σε μία ποικιλία δραστηριοτήτων: κατά την ανάγνωση, την αναπαραγωγή μουσικής, την παρακολούθηση ταινιών και το gaming. Για να το πετύχει αυτό προικοδότησε τα tablets της με υψηλής ποιότητας οθόνη, με προηγμένο σύστημα αναπαραγωγής ήχου και μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία που προσφέρει υψηλή αυτονομία.

Ξεκινώντας από την οθόνη, αυτή είναι διαγωνίου 10,8 ιντσών και υψηλής ανάλυσης που φτάνει στα 2560 x 1600 pixels ενώ η πυκνότητα των pixels ανέρχεται στα 280 ppi (pixels ανά ίντσα). Αυτά τα δεδομένα ουσιαστικά εγγυόνται ότι ο χρήστης θα μπορεί να απολαμβάνει απόλυτα ευκρινείς εικόνες τόσο κατά την αναπαραγωγή ταινιών όσο και κατά την ανάγνωση κειμένου.

Επιπρόσθετα, η σειρά ενσωματώνει μια σειρά λειτουργιών που βελτιώνουν κατακόρυφα την άνεση προβολής. Η λειτουργία Eye Comfort μεριμνά ώστε να προσφέρονται οι βέλτιστες παράμετροι προβολής, ημέρα και νύχτα, ενώ η λειτουργία Eye Care διασφαλίζει την ξεκούραστη θέαση ακόμη και μετά από πολύωρη προβολή περιεχομένου. Ιδιαίτερα κομβικός είναι ο ρόλος του συστήματος ClariVu 5.0 το οποίο διασφαλίζει μέσω μιας σειράς αλγορίθμων πως κατά την αναπαραγωγή βίντεο, η εικόνα παραμένει καθαρή και ευκρινής ανεξαρτήτως συνθηκών προβολής.

Στον τομέα του ήχου η Huawei έχει εξοπλίσει την σειρά MediaPad M5 με τέσσερα ή δύο ηχεία (ανάλογα με το μοντέλο) προερχόμενα από την Harman Kardon, ένα από τα κορυφαία ονόματα στον εξοπλισμό ήχου. Στα μοντέλα της σειράς χρησιμοποιούνται έξυπνοι ενισχυτές, ειδικά προγραμματισμένοι για τη βέλτιστη επεξεργασία του ηχητικού σήματος. Επιπλέον, η κορυφαία ηχητική απόδοση εξασφαλίζεται από τις εξαντλητικές δοκιμές της Harman Kardon σε στοιχεία όπως η ακρίβεια του treble, το βαθύ μπάσο και το επίκεντρο του ήχου.

Σε επίπεδο μπαταρίας, η Huawei έχει καταφέρει να δημιουργήσει ταμπλέτες που μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς την ανάγκη φόρτισης. Αυτό επιτεύχθηκε με την χρήση μπαταρίας με την εντυπωσιακή χωρητικότητα των 7500mAh, η οποία σε συνδυασμό με τα ενεργειακά αποδοτικά υποσυστήματα και το λογισμικό έξυπνης διαχείρισης πόρων επιτρέπει σε ένα MediaPad M5 να παραμένει ενεργό επί 12 συνεχόμενες ώρες και να αναπαράγει αρχεία βίντεο. Επιπλέον, η μπαταρία ενσωματώνει τεχνολογία ταχείας φόρτισης που καθιστά δυνατή την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του tablet σε 2,9 ώρες.

Στο εσωτερικό του MediaPad M5 «κρύβεται» ο επεξεργαστής Kirin 960, ένα ακόμη προϊόν των εργαστηρίων έρευνας της Huawei το οποίο «φοράνε» και ορισμένα από τα smartphones-ναυαρχίδες της κινεζικής εταιρείας. Στη θέση του λειτουργικού συστήματος βρίσκεται το Android 8.0 Oreo συνδυασμένο με το ιδιαίτερα εξελιγμένο περιβάλλον χρήσης EMUI 8.0 της Huawei, το οποίο διαθέτει μία πρόσθετη λειτουργία Desktop για ευκολότερη πρόσβαση, διαμοιρασμό και επεξεργασία αρχείων.

Η εξωτερική του εμφάνιση είναι επιβλητική με τη χρήση του κυρτού γυαλιού 2,5D που καλύπτει την πρόσοψη του tablet και ενισχύει τη μοντέρνα του εμφάνιση ενώ οι υπόλοιπες επιφάνειες έχουν ματ μεταλλικό φινίρισμα σε χρώμα Space Gray. Το Huawei MediaPad M5 συστήθηκε στο ευρύ κοινό κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress, τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από τα τέλη Ιουνίου.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *