Χιλιάδες ασφαλιστικοί πράκτορες απρόθυμοι να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με τον Όμιλο ΑΣΠIΣ!

Απορίες αφελούς «ασφαλισμένου» πολίτη !

Το nextdeal.gr ισχυρίζεται ότι έχει (όπως λέει) όλα τα ονόματα για τις «εκκρεμότητες» αυτές!!!

  — «Πέντε χρόνια και πλέον είναι αρκετοί αυτοί (ανάμεσά τους και μέλη ΔΣ σωματείων) που κρατάνε λεφτά που εισέπραξαν και δεν κατέθεσαν στο ταμείο και ανέρχονται περίπου γύρω στα…
51 εκατ. ευρώ!!!!«

  — Απορίες αφελούς «ασφαλισμένου» πολίτη.

   — Η είσπραξη και μη απόδοση ασφαλίστρων(υπεξαίρεση) από τόσο μεγάλο αριθμό -10.000 χιλιάδες- ασφαλιστικοί πράκτορες και διαμεσολαβούντες- που κρατάνε λεφτά που εισέπραξαν -51 εκατ. ευρώ- αποτελεί (αν τα στοιχεία του κλαδικού περιοδικού είναι κοντά στην πραγματικότητα) ένα τεράστιο οικονομικό -και κοινωνικό- σκάνδαλο ….και οι ευθύνες της Αρχής Εποπτείας του κλάδου ….είναι τεράστιες!

   — Όταν η πολιτεία θεσπίζει -όπως πρόσφατα- αυστηρότατα μέτρα για τον ασφαλισμένο και απαιτεί -καλώς ή κακώς- την προκαταβολική είσπραξη των ασφαλίστρων ….με άμεση ακύρωση του ασφαλιστηρίου και πολύ μεγάλα πρόστιμα
και ποινές για τον μη «συμμορφούμενο», είναι απορίας άξιο ….πως ένας τόσο μεγάλος αριθμός διαμεσολαβούντων, καταφέρνει πέντε χρόνια τώρα να ξεφεύγει -ελέω προβόπουλου(;)- από τις ελεγκτικές διαδικασίες της Τ.τ.Ε ….και να παρακρατεί 51 εκατ. ευρώ, χωρίς οι ασφαλισμένοι και οι ζημιωθέντες να μπορούν να βρουν το δίκιο τους!!!!

Δεν μπορεί ….πρέπει να παρέχεται -ειδική- «προστασία»σ” αυτούς τους «μπαταχτσήδες» ….και το «κλειδί» νομίζω ότι θα πρέπει να βρίσκεται στην διερεύνηση της «διαδρομής» που ακολούθησε το δίκτυο πωλήσεων της «Ασπίς-Πρόνοια» ….δηλαδή σε ποιες άλλες -ντόπιες ή ξένες- ασφαλιστικές «κατευθύνθηκε» ο μεγαλύτερος αριθμός των ασφαλιστικών πρακτόρων και των εν γένει διαμεσολαβούντων ….μαζί -ίσως- με τους 10.000 χιλιάδες «απρόθυμους» να αποδώσουν ….τα ξένα χρήματα που εισέπραξαν για λογαριασμό της Εταιρείας που έκλεισε.

   — Γιατί δεν δίνεται στην δημοσιότητα ονομαστικός κατάλογος (ο κ. Ευάγγελος Σπύρου έχει- όπως λέει- όλα τα ονόματα) αυτών των παραβατικών «διαμεσολαβούντων» ….που φέσωσαν χιλιάδες ασφαλισμένους ….και όχι μόνον το «μαγαζί» του Π. Ψωμιάδη.

   — ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ, ΑΝ ΜΈΣΑ Σ” ΑΥΤΟΎΣ ΤΟΥΣ 10 ΧΙΛ. «ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΈΣ» ΞΈΝΩΝ ΧΡΗΜΆΤΩΝ ….ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ -ΊΣΩΣ- ΚΑΙ Ο ΔΙΚΌΣ ΜΟΥ/ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΉΣ ….ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥOYΜΕ ΈΤΣΙ ….ΌΧΙ ΜΌΝΟΝ ΝΑ ΧΆΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΆ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΉ ΜΑΣ ΚΆΛΥΨΗ, ΑΛΛΆ -ΛΌΓΩ KAI ΤΗΣ ΑΥΣΤΗΡΌΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΈΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΈΓΚΑΙΡΗ ΚΑΤΑΒΟΛΉ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΊΣΤΡΩΝ- ΝΑ ΒΡΕΘΟΎΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟ ΕΚΠΛΉΞΕΩΝ ….ΦΟΡΤΩΜΈΝΟΙ ΜΕ ΜΕΓΆΛΑ ΠΡΌΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΈΣ ΠΟΙΝΈΣ;;;;

   — ….ΚΑΙ ΕΠΊ ΤΈΛΟΥΣ ….ΓΙΑΤΊ ΟΙ «ΕΠΊΓΟΝΟΙ ΣΗΜΙΤΗ-ΚΑΡΑΤΖΆ», ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΝ ΝΑ «ΚΑΛΎΠΤΟΥΝ» ΦΑΝΕΡΈΣ ΠΑΡΑΝΟΜΊΕΣ -ΘΈΛΕΤΕ ΠΑΡΑΤΥΠΊΕΣ;- ΣΤΟΝ ΚΛΆΔΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΉΣ ΑΣΦΆΛΙΣΗΣ ….ΚΑΙ ΚΆΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΟ-ΣΤΕΛΈΧΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΉΣ ΑΓΟΡΆΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΎΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΎΝ (ΧΡΌΝΙΑ ΤΏΡΑ ….ΓΝΩΣΤΆ ΟΝΌΜΑΤΑ ….ΕΝΤΑΓΜΈΝΑ ΠΑΛΙΌΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ) «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΌΜΕΝΟ ΕΊΔΟΣ» ….ΑΠ” ΌΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΈΤΩΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΈΣ ΠΑΡΑΤΆΞΕΙΣ ;;;;

   — ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ -ΜΑΛΛΟΝ- ΕΥΝΟΗΤΟΙ ….ΚΑΙ «….ΟΙ ΝΟΟΥΝΤΕΣ ΝΟΗΤΩΣΑΝ» !

-ΤΕΛΙΚΆ ΠΟΥ ΠΉΓΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΜΈΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΎΟΥ ΠΩΛΉΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΉ ΤΗΣ ΑΣΠΊΣ-ΠΡΌΝΟΙΑ; ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ -ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ- ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ….ΜΉΠΩΣ ΚΑΙ «ΨΗΛΑΦΊΣΟΥΜΕ» ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΉ….

ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ

_____________________________________________________________________

 Παρακάτω, το αποκαλυπτικό άρθρο του Ευάγγελου Σπύρου, ιδιοκτήτη του Νextdeal.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΌ: Απρόθυμοι 10.000 χιλιάδες διαμεσολαβούντες να καταθέσουν τα λεφτά πελατών Ομίλου ΑΣΠΙΣ!

Χιλιάδες ασφαλιστικοί πράκτορες (το nextdeal.gr έχει όλα τα ονόματα) δείχνουν απρόθυμοι να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με τον Όμιλο ΑΣΠΙΣ!

  — Πέντε χρόνια και πλέον είναι αρκετοί αυτοί (ανάμεσά τους και μέλη ΔΣ σωματείων) που κρατάνε λεφτά που εισέπραξαν και δεν κατέθεσαν στο ταμείο. Φυσικά συγχαίρουμε αυτούς που μόνοι τους έτρεξαν και τακτοποίησαν τις οφειλές τους. Άτομο με κορυφαίο θεσμικό ρόλο προσήλθε στους εκκαθαριστές ρωτώντας αν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα. Εν συνεχεία, αφού τακτοποιήθηκε λογιστική εκκρεμότητα δήλωσε ότι δε μπορεί να κατέχει δημόσια θέση και ταυτόχρονα να υπάρχει έστω και η παραμικρή εκκρεμότητα. Τέτοιοι ασφαλιστές κοσμούν τον κλάδο και το Nextdeal τους συγχαίρει. Κάτω από γενικότητες του τύπου για «όλα φταίει το κράτος» κρύβονται πολλά πρόσωπα κυρίως του χώρου των ασφαλιστικών πρακτόρων που χρωστάνε το μεγαλύτερο μερίδιο χρέους. Εξοργιστική είναι και η στάση πολλών συλλόγων και σωματείων που αποφεύγουν να λάβουν θέση. Το Δημόσιο έχει την κύρια ευθύνη, αυτή είναι η θέση μας, αλλά στο επιμέρους ζήτημα ευθύνες έχουν και αρκετοί διαμεσολαβούντες που παρά τις οχλήσεις των αρμοδίων, ακόμα και με αγωγές, αυτοί δείχνουν απρόθυμοι να καταθέσουν τα χρήματα που εισέπραξαν και ανέρχονται περίπου γύρω στα 51 εκατ. ευρώ!

Αναμένουμε άμεσα την θέση και ενέργειες των σωματείων της ΕΑΔΕ και κυρίως της ΠΟΑΔ και ΕΕΑΕ που ισχυρίζονται ότι επιθυμούν εξυγίανση του κλάδου τους (πράκτορες έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό οφειλής). Δε θα ‘πρεπε να είχαν τακτοποιηθεί; Τι έπραξαν ως τώρα, και κυρίως τι θα πράξουν σε συνδυασμό και με τις πράξεις 30 και 31 για τις οποίες γίνονται συζητήσεις στην επικράτεια. Σε εφτά μέρες καταθέτουν τα λεφτά τώρα. Πέντε χρόνια γιατί δεν τα κατέθεταν; Βαρεθήκαμε τις ομιλίες και τα λόγια για τις πράξεις 30 και 31. Μήπως οι αντιδράσεις σχετίζονται και με τις εκκρεμότητες; Μήπως κάποιοι δεν δικαιούνται να ομιλούν πριν ξεκαθαρίσουν «αμαρτήματα» που σχετίζονται με αμαρτωλές πρακτικές που υποβάθμισαν το θεσμό ιδιωτικής ασφάλισης; Μήπως όλο αυτό το «κλίμα» εμποδίζει την ανάπτυξη; Μήπως είναι προδοτικό το μήνυμα κάποιων ότι όταν γράφουν οι δημοσιογράφοι δήθεν «εμποδίζεται» το έργο τους και ότι οι δημοσιογράφοι τάχατες είναι υπέρ των εταιριών; Μήπως όλα αυτά «ευνόησαν» παραβατικότητες των εταιριών σε βάρος διαμεσολαβούντων με πρακτικές σε βάρος των συμβάσεων κλπ; Πόσο «κόστισαν» τα χρέη ασφαλιστών στη νέα τους πορεία στις εταιρίες; Κάτω από ποιες συνθήκες υπέγραψαν νέες συμβάσεις;

Το www.nextdeal.gr πάντα μπροστά υπέρ των διαμεσολαβούντων στηρίζει και στήριζε τους συλλόγους διαμεσολαβούντων διαχωρίζοντας τη θέση του από πρόσωπα, γι’ αυτό και δεν δημοσιεύει ονόματα. Αυτό θα το πράξουν οι ίδιοι οι διαμεσολαβούντες που γρήγορα θα πρέπει να απομακρύνουν αυτούς που «εμπόδισαν» την εξέλιξή τους και εξαιτίας του κλεισίματος ΑΣΠΙΣ, μαζί και με πολλά άλλα.

Εάν είχαν καταθέσει τα 40 – 50 εκατ. που χρωστάνε οι διαμεσολαβούντες (7 εκατ. € τουλάχιστον είναι δάνεια) θα είχαν εξοφληθεί περί τους 140.000 πελάτες με απαιτήσεις μικροποσών και 140.000 φωνές εχθρικές στον κλάδο θα σταματούσαν, αφήνοντας τις υπόλοιπες 50.000 για δεύτερη αντιμετώπιση με λεφτά του Εγγυητικού, της εκκαθάρισης και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών που θα έδινε «ευχαρίστως» «κάτι» εάν και το δημόσιο προωθούσε ένα «αντάλλαγμα» όπως φορολογικές απαλλαγές ή ελαφρύνσεις.

Πληροφορίες του www.nextdeal.gr αναφέρουν ότι οι άνθρωποι της εκκαθάρισης καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε ως το τέλος του χρόνου να έχουν τακτοποιηθεί και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από Γενικές Ασφαλίσεις. Ιδιαίτερη προσπάθεια καταβάλλεται για εξασφάλιση χρημάτων από τις αντασφαλιστικές εταιρίες.

Τέλος, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τις προσπάθειες που κάνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου υπέρ των διαμεσολαβούντων και ιδιαιτέρως για τις προσπάθειες σύνδεσης του ασφαλιστικού κλάδου με τους επαγγελματίες της χώρας. Ελπίζουμε οι παρεμβάσεις του να παρακινήσουν τους διαμεσολαβούντες να τακτοποιήσουν τα χρέη προς ΑΣΠΙΣ και οι αρμόδιοι της Κυβέρνησης να κλείσουν το θέμα ΑΣΠΙΣ.

Ο νέος άνθρωπος της ΔΕΙΑ για τις ασφαλίσεις κ. Γεώργιος Πάσχας (Επιτόπιος έλεγχος ασφαλιστικών εταιριών & τραπεζών) ίσως αποδειχθεί ο άνθρωπος που έθεσε τέρμα στο «Δημόσιο ασφαλιστικό άλγος» ομίλου ΑΣΠΙΣ που ταλαιπωρεί τον ασφαλιστικό κλάδο! Οι πρώτες πληροφορίες του www.nextdeal.gr κάνουν λόγο για στέλεχος της ΤτΕ που μπορεί να επιτύχει όφελος για τον Έλληνα καταναλωτή μέσω μιας αναπτυξιακής εποπτείας!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *