IFJ/EFJ προσκαλούν τις δημοσιογραφικές ενώσεις, να αναλάβουν δράση για την ενίσχυση των Ελλήνων συναδέλφων

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) ζήτησαν από τις ενώσεις τους σε όλο τον κόσμο να στηρίξουν τους συναδέλφους τους που απολύονται από τον Ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό και να αγωνιστούν για να αντιστραφεί η «άθλια» αυτή απόφαση….

Η ΔΟΔ / ΕΟΔ καλούν τους συνεργάτες τους να δείξουν την υποστήριξή τους οργανώνοντας διαδηλώσεις έξω από τις Ελληνικές πρεσβείες στις χώρες τους.

IFJ/EFJ, along with the AVBB (General Association of Professional Journalists of Belgium), are calling on journalists and media workers to come along to a protest of solidarity outside the Greek embassy in Brussels, at Karmelietenstraat 10, near Porte de Namur, tomorrow morning at 10am.

Οι ΔΟΔ / ΕΟΔ, μαζί με την AVBB (Γενική Ένωση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων του Βελγίου), καλούν τους δημοσιογράφους και τους εργαζομέμους στα μέσα ενημέρωσης σε μια διαμαρτυρία αλληλεγγύης έξω από την Ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες, Karmelietenstraat 10, κοντά στο Porte de Namur, αύριο το πρωί (14/06) στις 10 το πρωί

Μια επιστολή, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της ΔΟΔ, Τζιμ Μπουμέλα, έχει σταλεί στο Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εκφράζοντας “την απογοήτευση και το σοκ” της IFJ για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να σταματήσει την μετάδοση της ΕΡΤ τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Η επιστολή αναφέρει: “Καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα την εξέλιξη αυτή – είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ευρωπαϊκής μετάδοσης – και συντασσόμαστε με την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας να σας υπενθυμίσω τη δέσμευσή σας στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη που η χώρα σας υπέγραψε πριν από πέντε χρόνια αναγνωρίζοντας την δημόσια ραδιοτηλεόραση, των οποίων η ύπαρξη και η ανεξαρτησία βρίσκονται στο επίκεντρο των δημοκρατιών μας, ως ένας από τους πυλώνες της πολυφωνίας των μέσων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. ”

Η επιστολή εξηγεί ότι η IFJ θα κινητοποιήσει τις180 δημοσιογραφικές της ενώσεις σε «όλο τον κόσμο για να” σταθούν ώμο με ώμο με τους συναδέλφους μας στην Ελλάδα και να τους βοηθήσουν να αγωνιστούν για να αντιστραφεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση. ”

Η επιστολή καταλήγει αναφέροντας ότι η IFJ είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τα μέλη της στην Ελλάδα, για να διερευνήσει λύση, αλλά προτρέπει την ελληνική κυβέρνηση να “παρέμβει και να αποκατασταθεί η μετάδοση της ΕΡΤ αμέσως.”

 http://lefteria-news.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *