IIF: Εντός τροχιάς στα δημοσιονομικά η Ελλάδα, αλλά πίσω σε μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις

Τη θέση ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης και οι δημοσιονομικές εξελίξεις…

παραμένουν «εντός τροχιάς», ωστόσο, εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, υιοθετεί σε έκθεσή του το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).

«Από το Δεκέμβριο, η Ελλάδα έχει βελτιώσει την επίδοσή της στην εφαρμογή του προγράμματος, με τις δημοσιονομικές εξελίξεις να είναι σε γενικές γραμμές εντός τροχιάς. Παρά ταύτα, εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω σε διοικητικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της φορολογικής μεταρρύθμισης και είσπραξης, όπως και στις ιδιωτικοποιήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά το Ινστιτούτο.

Στρέφοντας το βλέμμα στο χρηματοδοτικό κενό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, το IIF εκτιμά πως αυτό ανέρχεται στα 11 δισεκατομμύρια ευρώ μεταξύ του τώρα και του 2015, εκτιμώντας πως αυτό το κενό μπορεί να καλυφθεί με ένα «συμπληρωματικό πρόγραμμα», που μπορεί να περιλαμβάνει μία αναμόρφωση «ορισμένων στοιχείων του υφιστάμενου προγράμματος», και τον «αναπρογραμματισμό» της αποπληρωμής δανείων προς τον επίσημο τομέα της Ευρώπης, δηλαδή κράτη, κεντρικές τράπεζες και την ΕΚΤ.

Όπως σημειώνει το IIF, αυτός ο αναπρογραμματισμός «πιθανότατα» θα περιλαμβάνει την μετάθεση της λήξης των δανείων και τη μείωση των επιτοκίων τους.

Πηγή: http://www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *