IMS και εταιρείες

Αγαπητοί συνάδελφοι φαρμακοποιοί 

Σας καταθέτω τον προβληματισμό μου αλλά και την πρόταση μου ,όσον αφορά την σχέση τη δική μας με ιατρικούς…
επισκέπτες . Εχω IMS φαρμακειο στη βορειοανατολική Αττική και δέχομαι σχεδόν καθημερινά και ειδικά προς το τέλος του μήνα , ενοχλήσεις απο συγκεκριμένους αντιπροσώπους απο συγκεκριμένες εταιρείες να ¨¨χτυπήσω¨¨ κομμάτια στο συστημα του IMS.

Φυσικά για λόγους δικαιοσύνης αλλα και για δεοντολογικούς λόγους το αρνούμαι. Οι λόγοι
πολλοί. Ιδού οι 2 πιο σημαντικοί.
1) Χτυπώντας κομμάτια στο συστημα , φουσκωνουμε την αγορά και έτσι δίνουμε δικαίωμα στον καθε υπουργό να λέει οτι αυξάνει η φαρμακευτική δαπάνη.
2) Χτυπώντας κομμάτια , σκεφτείτε οτι οταν το κάνουμε, αυτόματα κάποιος άλλος Ιατρικός επισκέπτης ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ και λόγω των δύσκολων καιρών , ελλοχεύει ο κίνδυνος ΑΠΟΛΥΣΗΣ του.

Δεν εχω λόγο να μην κατονομάσω εταιρείες και σκευάσματα , αλλά σε πρώτη φάση δε θα το κανω. Αυτο που θα κανω σε επόμενη φάση, ειναι να καταγράψω ιατρικούς επισκέπτες
όπου ¨¨ κλαίγοντας¨¨ οτι θα απολυθούν , ¨¨κλαίγοντας ¨¨ ´οτι θα πεινάσουν τα παιδιά τους , ¨¨κλαιγοντας¨¨ -αν ειναι δυνατόν- ´οτι θα χάσουν το bonus τους!!!! ( λες και εμείς είμαστε πλούσιοι ) , και ΟΛΟΥΣ αυτούς θα τους παραπέμψω στις εταιρείες τους.

Αυτο που θα κατονομάσω μηπως και φιλότιμηθούν οι συναδελφοι που βοηθούν ,να σταματήσουν ειναι οτι πρόκειται για σκευάσματα υπέρτασης μεγάλης εταιρείας , σκευάσματα διαβητη επισης της ίδιας εταιρείας και ινσουλινες επίσης μεγάλης εταιρείας . Ειδικά η τελευταία κυρία , μετά
πηδώντας τώρα στις ινσουλινες , εχει πιο πιεστική και από την τρόικα!!!

Το μήνυμα μου θα σταλεί και στις εταιρείες που εμπλέκονται .

Σας ευχαριστω για την κατανόηση και ευελπιστώ σε μια πιο δίκαιη σύνεχεια.

Γιάννης Μαρέσης

Φαρμακοποιός

ΥΓ . Συγκλονισμένος , για μια ακομη φορα , συλλυπούμαι την οικογένεια του συναδέλφου

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *