Τελευταία Νέα

Πολιτική Μοιραστείτε inShare0 Αποστολή άρθρου Επικοινωνία με συντάκτηΕκτύπωσηΑγαπημένα 213 σχόλια Α. Σαμαράς: Η διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε

Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση για τα μέτρα και τον προϋπολογισμό, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι εξαντλήθηκαν τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου και πως επιτεύχθηκαν σημαντικές βελτιώσεις.

Εναπόκειται πλέον στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά να ψηφιστούν τα μέτρα από τη Βουλή,…
ώστε η χώρα να μην οδηγηθεί στο χάος.

Ο Α. Σαμαράς επισημαίνει ακόμα πως πέρα από τη συμφωνία, ήδη προσπαθεί να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία.

Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης δεν βρίσκει σύμφωνη τη ΔΗΜΑΡ, σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Υπογραμμίζεται επίσης, πως η ΔΗΜΑΡ πάλεψε για τις εργασιακές σχέσεις με συγκεκριμένες θέσεις, προκειμένου να προστατευθούν τα ήδη αποδυναμωμένα εργασιακά δικαιώματα.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Η διαπραγμάτευση στην οποία αναφέρεται ο πρωθυπουργός δεν ξεκίνησε ποτέ για να ολοκληρωθεί σήμερα. Αυτό το οποίο ολοκληρώνεται είναι η αποτυχημένη επικοινωνιακή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου καταλήγει πως οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στα μνημονιακά σχέδια κατεδάφισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας και υποτέλειας της χώρας στους δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο.

«Αυτό που τέλειωσε σήμερα, είναι στη πραγματικότητα η παράσταση της δήθεν διαπραγμάτευσης», σχολίασε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης σχολιάζοντας στη δήλωση του πρωθυπουργού.

«Έδεσαν με αλυσίδες τους Έλληνες και κατέστησαν την Ελλάδα προτεκτοράτο χρέους, ενώ οι δανειστές πήραν τελικά, ό,τι ζητούσαν από την αρχή» πρόσθεσε ο κ. Ζώης.

Να απαντήσει περήφανα, μαζικά, αγωνιστικά και άμεσα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης καλεί το ΚΚΕ το λαό μετά το εκβιαστικό και τρομοκρατικό μήνυμα -όπως αναφέρει- του πρωθυπουργού.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του πρωθυπουργού:

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου.

Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή…

Εφ΄ όσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Και θα βγει από την κρίση.

Πέρα από τη συμφωνία, ήδη προσπαθώ να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία.

Το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο.

Το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος.

Και πόσο πιο οδυνηρή θα ήταν για ολόκληρο τον ελληνικό λαό μια τέτοια εξέλιξη.
Από οικονομική άποψη και – ακόμα χειρότερα -από πολιτική άποψη.

Αυτοί οι κίνδυνοι πρέπει να αποφευχθούν.

Κι αυτό εναπόκειται πια στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά»

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *