Εμπιστεύονται το internet για την ενημέρωση πλέον και όχι τα υπόλοιπα ΜΜΕ

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» στο διαδίκτυο η δημοσιογραφία είναι πιο ελεύθερη και άρα πιο αξιόπιστη σε ποσοστό 87,3% κάτι που οδηγεί τους χρήστες του ίντερνετ να το προτιμούν σε ποσοστό της τάξης του 90% για την ενημέρωση τους.

Τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης έλαβαν …
πολύ μικρά ποσοστά αποδοχής και χρήσης όπως 3,8% το ραδιόφωνο, 3,7% τα έντυπα μέσα και μόλις το 2,74% την τηλεόραση.

Φυσικά κυρίαρχη σε συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 96,74% θεωρεί ότι οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι εκτός διαδικτύου εξυπηρετούν συμφέροντα.

Από την ίδια εργασία των μεταπτυχιακών φοιτητών φαίνεται ότι ένα ποσοστό της τάξης του 20% ασπάζεται και ενεργεί βάση της έννοιας της δημοσιογραφίας των πολιτών αφού στα social media όπως κυρίως σε facebook , twitter αλλά και στο youtube ανεβάζουν υλικό που ακόμα και αν δεν αποτελεί ολοκληρωμένη δημοσιογραφική εργασία σίγουρα αποτελεί βάση για αυτήν όπως και για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Εξάλλου οι διαφημιστικές εταιρείες στο internet εδώ και πολύ καιρό αξιοποιούν τα προαναφερόμενα social media για την προβολή διαφόρων προιόντων, υπηρεσιών και ιστοσελίδων.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και το zografou.net όπου η κοινότητα του στο facebook έχει ξεπεράσει τα 7.000 μέλη ( http://www.facebook.com/zografou.net )  και εκτός των συντελεστών της ιστοσελίδας πολλοί αναγνώστες του συμβάλλουν στην διοχέτευση νέων και ειδήσεων μέσα από το κανάλι αυτό σημειώνοντας μια αξιόλογη επιτυχία στον χώρο της ενημέρωσης για την πόλη του ζωγράφου

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *