IP Box: Η συσκευή που ξεκλειδώνει το iPhone σε έξι ώρες

1Εκατομμύρια smartphones μπορούν εύκολα να παραβιαστούν από εγκληματίες χρησιμοποιώντας μια συσκευή που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο.

Μια έρευνα διαπίστωσε ότι αυτή η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσει πρόσβαση σε ιδιωτικές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποθηκεύονται στο Apple iPhone, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στοιχεία επικοινωνίας και ιστορικό κλήσεων.

Χρησιμοποιώντας τη συσκευή – που ονομάζεται IP Box – μπορείτε να σπάσετε τον κωδικό πρόσβασης του Apple iPhone 5C, σε μόλις έξι ώρες.

Το FBI έχει εισέλθει σε μια νομική μάχη με την Apple προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στο τηλέφωνο του Syed Farook, για την τρομοκρατική επίθεση και σφαγή τον Δεκέμβριο στο San Bernardino στη Καλιφόρνια όταν το ζευγάρι σκότωσε 14 άτομα.

Syed Farook

Η Apple είχε αρνηθεί να βοηθήσει τους ερευνητές για να βρουν τον κωδικό και να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό του δολοφόνου, λέγοντας ότι φοβόταν, ότι θα θέσει ένα νομικό προηγούμενο που θα επιτρέπει στους υπαλλήλους επιβολής του νόμου να εξετάζουν το περιεχόμενο εκατομμυρίων τηλεφώνων της σε μελλοντικές έρευνες.

Μετά από δύο μήνες αδιέξοδο, το FBI την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι είχε σπάσει επιτέλους τον τετραψήφιο κωδικό, και βρέθηκε η σωστή ακολουθία από ένα πιθανό συνδυασμό 10.000 αριθμών.

Αλλά αυτό που πήρε στο FBI εβδομάδες μπορεί προφανώς να γίνει μέσα σε λίγες ώρες με συσκευές όπως το IP Box, το οποίο προσπαθεί να βρει τον κωδικό πρόσβασης με τη μετάβαση από όλους τους πιθανούς συνδυασμούς μέχρι να βρει το σωστό.

Κανονικά στα iPhones από τη στιγμή που θα εισέλθει λάθος ο κωδικός, μετά από πέντε λανθασμένες προσπάθειες το τηλέφωνο κλειδώνει, αλλά το IP Box είναι σε θέση να συνεχίσει να προσπαθεί μέχρι να βρει τον σωστό κωδικό.

Αναστάσιος Ντίνος

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *