ISIS: 16+1 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την τρομοκρατία

1Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Ουδείς γνώριζε πως η διεθνής τρομοκρατία θα εξελισσόταν σε τέτοιο βαθμό ώστε να περικλείει και θρησκευτικά αίτια ή απλές αφορμές για ορισμένους προκειμένου να απλώσει τον τρόμο στις καρδιές των απανταχού ανθρώπων της υφηλίου.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα τελευταία χρόνια το ισλαμικό κράτος με την κωδική ονομασία ISIS, έχει προκαλέσει αρκετά σοβαρές ζημιές με τις αιματηρές τρομοκρατικές του ενέργειες και έχει, δυστυχώς, τραβήξει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

Για αυτόν τον λόγο, θεώρησα σωστό να κάνω μία μικρή έρευνα συγκεντρώνοντας κάποια σημαντικά στοιχεία γύρω από την δράση αυτής της ακραίας φονταμενταλιστικής οργάνωσης.

1) Αρχικά πρέπει να επισημανθεί ο κίνδυνος πως ελλοχεύουν και νέες αιματηρές επιθέσεις σε μελλοντικό χρόνο οι οποίες θα βασίζονται στο στυλ Παρισιού, Μουμπάης αλλά και Βρυξελλών.

2) Έρευνες μυστικών υπηρεσιών έχουν αναδείξει το θέμα ως προτεραιότητα και στις εκθέσεις τους επισημαίνουν πως στην καρδιά της Ευρώπης αυτήν τη στιγμή βρίσκονται περίπου 600-1000 τζιχαντιστές έτοιμοι να αιματοκυλίσουν τις περιοχές που χρησιμοποιούν ως ορμητήριο.

3) Παρ’ όλο που ο κίνδυνος έχει αναφερθεί ουδείς έχει μπορέσει μέχρι σήμερα να εντοπίσει τους πυρήνες της οργάνωσης, καθώς αυτοί διαφεύγουν συστηματικά τους ελέγχους και ξεγλιστρούν την τελευταία στιγμή.

4) Οι χώρες που κινδυνεύουν και στις οποίες έχει παρατηρηθεί έντονη δραστηριότητα είναι οι εξής: ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ-ΔΑΝΙΑ-Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ. Οι προαναφερόμενες αποτελούν στόχο νούμερο ένα για τους τρομοκράτες για μέσα στο 2016 και θεωρώ πως σίγουρα θα υπάρξει κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

5) Ακόμη, όπως ανέφερα και σε άρθρο μου μέσα στην εβδομάδα, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος χημικής τρομοκρατικής ενέργειας είτε με χημικά είτε με Ραδιολογικής βόμβα.

6) Η γλώσσα επικοινωνίας των μελών της οργάνωσης είναι η διεθνής γλώσσα επικοινωνίας, τα αγγλικά, και φυσικά τα γαλλικά.

7) Όπως φανέρωσε και η τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, πλέον στόχος των τρομοκρατών αποτελούν και οι δημόσιες υπηρεσίες, όπως τηλεπικοινωνιακών και μεταφορικών δικτύων, ενώ χρήσιμο θα πρέπει να υπάρξει το μάθημα όλης της Ευρώπης σχετικά με την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στους πυρηνικούς σταθμούς.

8) Παράλληλα στη γεωστρατηγική έκθεση πολλών διεθνών οργανισμών και διεθνούς φήμης αναλυτών επισημαίνεται ο κίνδυνος πως εάν υπάρξει ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής των τζιχαντιστών στη Μεσοποταμία, τότε είναι μαθηματικά σίγουρο πως θα υπάρξουν αιματηρά αντίποινα.

9) Κάτι στο οποίο θα αναφερθώ σε μελλοντικό μου άρθρο, αποτελεί το γεγονός πως τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί μια συνεχιζόμενη και αυξανόμενη συνεργασία των ομάδων που αποτελούν τον υπόκοσμο των εκάστοτε χωρών, δηλαδή της Μαφίας, με την οργάνωση του Ισλαμικού Κράτος. Κρατήστε το Κόσσοβο και την Ιταλία.

10) Αμερικανοί αναλυτές, όνομα δε μπορώ να αποκαλύψω, τονίζουν πως δεν περιμένουν τρομοκρατικό χτύπημα στην Αμερική για τους επόμενους 3-4 μήνες τουλάχιστον.

11) Στα του οίκου μας τώρα, όσον αφορά την Ελλάδα αξίζει να ειπωθεί, πως δεν αποτελεί άμεσο στόχο.

12) Κάτι το οποίο και εγώ αγνοούσα είναι πως εκδίδουν και αυτοί περιοδικό στο οποίο αποκαλύπτουν πολλά από τα σχέδια τους ή καυχιούνται για τα οποία αποτελέσματα έχουν επέλθει από τον αγώνα τους. (Νταμπίκ το περιοδικό)

13) Πάμε λίγο και στα ποιο στατιστικά στοιχεία της υπόθεσης. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανδρών τρομοκρατών είναι 25 ετών και των γυναικών 22.

14) Παράλληλα, αξιοσημείωτο είναι και το αριθμητικό δεδομένο πως όσον αφορά τις γυναίκες αυτές αποτελούν 1/7 της οργάνωσης, πράγμα που υποδηλώνει πως έχει παρατηρηθεί μία αύξηση τους τελευταίους μήνες.

15) Κάτι το οποίο όλος ο κόσμος έχει παρατηρήσει είναι πως μιλάμε για άτομα τα οποία χαίρονται να καυχιούνται για τα επιτεύγματά τους και να τα διαφημίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως στο Twitter.

16) Ίσως, κάτι το οποίο να σας ξαφνιάσει, ειδικοί μελετητές τονίζουν με στοιχεία από παρακολουθήσεις πως τον τελευταίο καιρό πολλά άτομα εισέρχονται στα παρακλάδια του ισλαμικού κράτους, παρά στην Αλ Κάιντα.

17) Ρόλο κλειδί στην δύσκολη εξίσωση αντιμετώπισης της οργάνωσης αποτελεί η Τουρκία που αποτελεί την κυριότερη είσοδο των τρομοκρατών.

Εν κατακλείδι, θεωρώ αρκετά σημαντικά τα προαναφερόμενα στοιχεία και πραγματικά θεωρώ πως θα πρέπει να αποτελέσουν έναυσμα περαιτέρω διερεύνησης αλλά και προβληματισμού, προκειμένου να επιτευχθεί επιτέλους η συστηματική αλλά, κυρίως, η αποτελεσματική διάλυση αυτής της τόσο επικίνδυνης φονταμενταλιστικής οργάνωσης που με τα χτυπήματα της έχει σπείρει το φόβο και τον πανικό μέσα στην καρδιά της Ευρώπης.

rizopoulospost.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *