Kαι τα Αγγλικά Ψέματα Έχουν Κοντά Ποδάρια Και επιστρέφουν ως Μπούμερανγκ στο Κεφάλι

Του Μιχαήλ Στυλιανού ….
Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο αντιπροσωπευτικός αυτός απόγονος των ανενδοίαστων ΄Αγγλων πειρατών, που έφτιαξαν με την λεία και την ναυτική πείρα τους την κάποτε αυτοκρατορία, συνήθιζε να απολογείται (σε στενό κύκλο) με την φράση « η αλήθεια είναι τόσο πολύτιμη, που πρέπει να την προστατεύουν μια λεγεώνα ψέματα.»
Ο ίδιος ξεκίνησε και τον πρώτο Ψυχρό Πόλεμο, με την βαρύγδουπη ρήση, που εξακόντισε στα ευαίσθητα αυτιά του Αμερικανού προέδρου Τρούμαν, ότι «ένα σιδηρούν παραπέτασμα έπεσε και χωρίζει την Ευρώπη» κ.λ.π. –που αυτήν, όμως, την είχε υποκλέψει από λόγο του υπουργού προπαγάνδας του Χίτλερ, Τζόζεφ Γκαίμπελς.
Την δόξα του Τσώρτσιλ εζήλωσε ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, για να επιβεβαιώσει τον αφορισμό του Μαρξ, πως η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα – ή μήπως εξ αιτίας αυτού, αφού προς την φάρσα καθόρισε την κλίση του η φύση;

Χτες ο επικεφαλής του εθνικού βρετανικού κέντρου ερευνών χημικού πολέμου, στην άκρως μυστική στρατιωτική βάση του Πόρτον Ντάουν, δήλωσε στην τηλεόραση Σκάι Νιους ότι το επιστημονικό επιτελείο του δεν μπόρεσε να ανακαλύψει στοιχεία που να συνδέουν την Ρωσία με την τοξική ουσία που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ και της θυγατέρας του. Ο Γκάρι Έιτκενχεντ επέμεινε, ότι ενώ οι εμπειρογνώμονες ταυτοποίησαν την ουσία ως Α-234 ή «Νόβιτσοκ», «δεν εξακρίβωσαν την ακριβή προέλευσή της».
Με αυτήν την τελική διάγνωση -και μετά από ισχυρότατες κυβερνητικές πιέσεις- η ομάδα επιστημόνων του Πόρτον Ντάουν –το οποίο απέχει οκτώ χιλιόμετρα από το Σώλτσμπερυ, θέατρο του δράματος- διεφύλαξαν τουλάχιστον το επιστημονικό κύρος τους.
Αλλά απέδειξαν και παρέδωσαν – τουλάχιστον στον δημόσιο καγχασμό – τον κ. Μπόρις Τζόνσον, ως αδίστακτο και αδιάντροπο ψεύτη. Επειδή:
Ο υπουργός των Εξωτερικών της Βρετανίας, σε τηλεοπτική συνέντευξή του προ δεκαπενθημέρου, είχε κατηγορηματικά δηλώσει ότι για την ενοχή της Ρωσίας τον είχαν βεβαιώσει οι επιστήμονες του Πόρτον Ντάουν.
Σαρώνει το διαδίκτυο σήμερα η παρουσίαση αυτής της συνέντευξης στο YouTube, όπου η ανταποκρίτρια του γερμανικού καναλιού Ντώϋτσε Βέλλε ρωτάει τον Μπόρις Τζόνσον: « Προβάλλετε το επιχείρημα ότι η πηγή αυτού του νευροτοξικού παράγοντα είναι η Ρωσία. Πως κατορθώσατε να το ανακαλύψετε τόσο γρήγορα; Έχει η Βρετανία δείγματα αυτής της ουσίας; Και ο υπεύθυνος των εξωτερικών σχέσεων της Βρετανίας:
-« Θα είμαι ξεκάθαρος μαζί σας… Όταν κοιτάζετε τα αποδεικτικά στοιχεία, εννοώ τα πρόσωπα από το Πόρτον Ντάουν, το εργαστήριο».
-Εδώ παρεμβαίνει η δημοσιογράφος: « Ώστε αυτοί έχουν τα δείγματα;»
-« Τα έχουν. Και είναι απολύτως κατηγορηματικοί και ερώτησα τον άνθρωπο εγώ ο ίδιος. Του είπα, είσαι σίγουρος; Και αυτός μου είπε, δεν υπάρχει αμφιβολία», απάντησε ο Μπόρις Τζόνσον.
Καλπάζοντας με τον αφηνιασμένο Ροτσινάντε του την επομένη, ο νέος Βρετανός ιππότης του Θερβάντες παρομοίωσε σε δηλώσεις του τον Πούτιν με τον Χίτλερ, λέγοντας ότι ετοιμάζει προσωπικό θρίαμβο στο Μουντιάλ όπως εκείνος στους Ολυμπιακούς του 1936..
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σε σημερινό σχολιασμό των δηλώσεων του επικεφαλής του Χημικού εργαστηρίου του Πόρτον Ντάουν, κάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει συγνώμη.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της κ. Τερέζας Μέι προσπαθούσε – την παραμονή της συνόδου του Διεθνούς Οργανισμού Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων, που ζήτησε η Ρωσία- να μαζέψει τα σπασμένα, με μιαν πολύ θολή ανακοίνωση του Υπουργείου των Εξωτερικών, με αυθαίρετους ισχυρισμούς και χωρίς ίχνος αποδεικτικού στοιχείου ότι :
«Τα επιστημονικά ευρήματα αποτελούν μέρος μόνο της εικόνας». Και ότι το κατηγορητήριο κατά της Ρωσίας, στις δηλώσεις της πρωθυπουργού στην Βουλή, στηρίχθηκε και στην γνώση των βρετανικών υπηρεσιών ότι « η Ρωσία είχε ερευνήσει μεθόδους χρήσεως και παρήγαγε μικρή ποσότητα νευροτοξικών ουσιών, ίσως για δολοφονίες…» Και ακόμη, «ότι το μητρώο της Ρωσίας είναι βεβαρημένο με κρατικές δολοφονίες και στοχοποίηση πρώην Ρώσων πρακτόρων»…
Αλλά αυτά τα πρόχειρα μαστορέματα, ανασυγκόλλησης κάποιας αξιοπιστίας δεν πείθουν στο εσωτερικό ούτε το συνήθως πειθήνιο BBC, του οποίου διπλωματικός σχολιαστής στο πρόγραμμα Newsnight επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα κληθεί τώρα να πληρώσει κάποιο κόστος για τις υπερβολές της στην χρήση του επιχειρήματος «εξαιρετικά πιθανή» για στήριξη της κατηγορίας περί ρωσικής προέλευσης του νευροτοξικού «όπλου του εγκλήματος».
Δηλώσεις στελεχών του Εργατικού Κόμματος και έγκυρων Βρετανών δημοσιολόγων και βροχή μηνυμάτων στο διαδίκτυο καλούν τώρα τον Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί.
Είναι αναγκαίο να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι την μεθεπομένη της εξαπόλυσης επίσημης κυβερνητικής εκστρατείας κατηγοριών εναντίον της Ρωσίας, ο κ. Γκραιγκ Μάρεϋ, πρώην Βρετανός πρεσβευτής στο Ουζμπεκιστάν, χώρα της Σοβιετικής ΄Ενωσης, όπου καταστράφηκαν μετά την διάλυσή της τα ρωσικά αποθέματα χημικών όπλων, κάτω από την επίβλεψη Αμερικανών, έκανε σημαντικές αποκαλύψεις. Είπε μεταξύ άλλων, επικαλούμενος εσωτερικές πηγές από το ερευνητικό Κέντρο του Πόρτον και από το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας, ότι οι επιστήμονες του Κέντρου ήταν ανάστατοι και αρνούνταν να ενδώσουν σε φορτικές κυβερνητικές πιέσεις να επιβεβαιώσουν ρωσική προέλευση και ενοχή. Και ότι επιβεβαίωση αυτών των πιέσεων είχε και από πηγές του ΥΠΕΞ.
Ο κ. Μάρεϋ, που αφιέρωσε δύο τουλάχιστον αποκαλυπτικά άρθρα στην Υπόθεση Σκρίπαλ, είναι διεθνώς γνωστός δημοσιολόγος, με ευρύτατο αναγνωστικό κοινό.
Ωστόσο στην σημερινή σύνοδο του Διεθνούς Οργανισμού Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων στην Χάγη, η επιταγή της «Συμμαχικής Αλληλεγγύης» υπερίσχυσε και πάλι της προσήλωσης «των μελών του Ελεύθερου Κόσμου» στην αλήθεια και στη βασική αρχή του δικαίου, ότι ουδείς ένοχος, με μόνη βάση της απόφασης την «ισχυρή πιθανότητα» ενοχής: ΄Ετσι, η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της βρετανικής αντιπρότασης να απορριφτεί η ρωσική πρόταση για την σύσταση αντιπροσωπευτικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, με συμμετοχή και της Ρωσίας, για την διεξαγωγή αδιάβλητης έρευνας και την διαλεύκανση της περίφρακτης από τους Βρετανούς σκοτεινής υπόθεσης Σκρίπαλ. (Τόσο περίφρακτης ώστε ούτε στον Ρώσο πρόξενο αλλά τους και στους Ρώσους συγγενείς των Σκρίπαλ, δίνεται άδεια να τους επισκεφθούν στο νοσοκομείο.)
Διατρανώθηκε έτσι για δεύτερη φορά μέσα σε ένα εικοσαήμερο ότι στην ιεραρχία των Δυτικών αξιών (ΝΑΤΟ- ΕΕ- Αυστραλία, Καναδάς και συμπληρώματα), πρώτη και κυρίαρχη θέση έχει πια καταλάβει η παραταξιακή «αλληλεγγύη», πατώντας στα πτώματα της Αλήθειας, του Δικαίου και τη Ηθικής. Και ανοίγοντας διάπλατες τις πύλες στην ασύδοτη και ανθρωποφάγο πολεμική βία. Labels Άρθρα, Άρθρα Αναγνωστών Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *