Kι όμως το πρώτο tweet το έκανε ο Ιησούς Χριστός

Το ερώτημα για το ποιος ήταν ο εκείνος που τουίταρε για πρώτη φορά σίγουρα θα απασχολεί αρκετούς, ωστόσο, ο καρδινάλιος Τζιανφράνκο Ραβάσι, δίνει την κατηγορηματική απάντηση πως αυτός ήταν ο ίδιο ο Ιησούς Χριστός…
Ο καρδινάλιος που έχει δημιουργήσει αίσθηση αρκετές φορές με τις δηλώσεις του υποστηρίζει ότι τα κηρύγματα του Ιησού ήταν σύντομα και γεμάτα νοήματα όπως πρέπει να είναι ένα σωστό tweet.

«Ο Χριστός δίδασκε και έκανε ομιλίες σαν να χρησιμοποιούσε Τwitter, 2.000 χρόνια πριν ανακαλυφθεί, από τη στιγμή που για να μεταφέρει τις διδαχές, χρησιμοποιούσε προτάσεις που δεν ξεπερνούσαν τους 140 χαρακτήρες, όπως “Αγαπάτε αλλήλους”» τονίζει με νόημα ο κ. Ραβάσι.

«Τα κηρύγματά του έμοιαζαν με την σημερινή τηλεόραση, καθώς παρέδιδε τις διδαχές του μέσω μιας ιστορίας, μιας παραβολής ή έναν συμβολισμό» προσθέτει ο καθολικός ιερωμένος.

Ο ίδιος ο Τζιανφράνκο Ραβάσι διατηρεί έναν πολύ δραστήριο λογαριασμό στο Twitter με περισσότερους από 56.000 followers συμμετέχοντας στη γενικευμένη ηλεκτρονική φρενίτιδα που έχει κατακλύσει την καθολική εκκλησία.

Υπενθυμίζεται ότι και ο παραιτηθείς Πάπας Βενέδικτος εγκαινίασε μερικούς μήνες πριν αποχωρήσει από τον θώκο τον δικό του λογαριασμό στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Αρχιεπίσκοπος Ρόμπερτ Ζόλιτς, επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Ruhr Nachrichten ότι «ο Χριστός θα είχε σήμερα και Facebook και Τwitter. Πάντα αναζητούσε τους ανθρώπους με τους πιο ασυνήθιστους τρόπους. Στόχος του ήταν να διαδώσει το μήνυμα του Θεού».

iefimerida.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *