K.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Η Κ.ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Συνέντευξη στη Στέλλα Μεϊμάρη
Ο πρώην Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κυριάκος Βελόπουλος, στο «Αγιορείτικο Βήμα».

Σχολιάζει τις πρόσφατες δηλώσεις της κας. Ρεπούση για την αναγκαιότητα αντικατάστασης των…

θρησκευτικών και των αρχαίων ελληνικών στο σύγχρονο σχολείο, υποστηρίζοντας ότι “μόνο ένας νεκρός πνευματικά εγκέφαλος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει νεκρή μια γλώσσα που είναι η βάση όλων των γλωσσών του κόσμου”, ενώ παράλληλα καταδικάζει τη γενοκτονία των χριστιανών που συντελείται στη Συρία και όχι μόνο, τονίζοντας με νόημα ότι “όσοι θέλουν να ξεριζώσουν την έννοια του ελληνισμού, χτυπούν ταυτόχρονα τρία πράγματα: ιστορία, γλώσσα και ορθοδοξία”.

– Πως σχολιάζετε τις πρόσφατες δηλώσεις της κας. Ρεπούση ότι τα θρησκευτικά και τα αρχαία ελληνικά δεν έχουν καμία θέση στο σύγχρονο λύκειο;

Η κυρία Ρεπούση είναι υπότροπος σε πολλά εγκληματικά ιστορικά λάθη. Μόνο ένας νεκρός πνευματικά εγκέφαλος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει νεκρή μια γλώσσα, όπως τα αρχαία ελληνικά, που είναι η βάση όλων των γλωσσών του κόσμου. Μόνο ένας νεκρός θα μπορούσε να θεωρήσει ότι τα θρησκευτικά δημιουργούν πρόβλημα στην ορθή διαπαιδαγώγηση των νέων και κυρίως στη σύνδεση μας με την ορθόδοξη παράδοση.

Δεν θεωρώ ότι η κυρία Ρεπούση τα κάνει συμπτωματικά όλα αυτά, δεν τα πιστεύει, απλά τα καταθέτει διαπιστευτήρια σε χώρες που πολεμούν την ορθοδοξία και την ιστορία συνολικά. Ένας ακόμα λόγος είναι ότι καταλαβαίνει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να ξαναβγεί στη Βουλή και έτσι ο μόνος τρόπος να παραμείνει η ίδια βουλευτής είναι κάνοντας αυτό το “βρώμικο” έργο της εναντίον της Ελλάδας και της ιστορίας.

Ξέρετε, όταν κάνεις ένα τέτοιο έργο μπορείς να ανέβεις και λίγο ψηλότερα στην πυραμίδα της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Άρα θεωρώ ότι η επιλογή της είναι και πολιτική, προσπαθεί με κάποιο τρόπο να ξαναγίνει βουλευτής. Οπότε, η ματαιοδοξία της την οδηγεί να κάνει extreme δηλώσεις για να μπορέσει να επιβιώσει πολιτικά.

Άλλη ερμηνεία δεν μπορεί να δώσει κανείς, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Ίσως θεωρεί ότι έτσι παίρνει φώτα δημοσιότητας, έστω και αρνητικά. Μάλλον πιστεύει αυτό που λένε ότι ακόμα και η αρνητική διαφήμιση είναι διαφήμιση.

– Όπως γνωρίζετε, οι χριστιανοί της Συρίας περνούν δραματικές ώρες και σφαγιάζονται κατά συρροή από τους ισλαμιστές. Πως θεωρείτε ότι θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αυτή η τόσο δυσμενής κατάσταση;

Είναι γνωστό, τουλάχιστον για όσους ασχολούνται με το θέμα αυτό, ότι διώκεται ο χριστιανισμός. Τουλάχιστον 100 εκατομμύρια χριστιανοί διώκονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις μουσουλμανικές χώρες, αλλά και στην Ινδία και στην Κίνα που απαγορεύεται ο χριστιανισμός.

Στη Συρία βέβαια υπάρχει ένα έγκλημα, μια συνολική γενοκτονία ανθρώπων που πιστεύουν στην Ορθοδοξία. Αν δεν προσέξουν, κυρίως ο Πατριάρχης μας, αλλά και όλοι οι ηγέτες της Ορθοδοξίας, φοβούμαι ότι μετά τη Βόρεια Αφρική, την Αίγυπτο και τη Συρία, θα ξηλωθεί αμετάκλητα πλέον ο χριστιανισμός.

Και δεν είναι μια τυχαία περιοχή, είναι εκεί που περπάτησε για πρώτη φορά ο Χριστιανισμός και στη συνέχεια μεταλαμπαδεύτηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν ξέρω αν είναι τόσο τυχαία η επιλογή ότι όλοι σιωπούν, αλλά αν κάποιοι χριστιανοί είχαν βιαιοπραγήσει, καρατομήσει ή σκοτώσει μουσουλμάνους, όλη η διεθνής κοινότητα θα ήταν εναντίον αυτών των χριστιανών. Τώρα όλοι σιωπούν, αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει και πρέπει να το ερμηνεύσουμε.

– Φαίνεται, πάντως, να δέχεται ένα γενικότερο πόλεμο η Ορθοδοξία στις μέρες μας. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

Το πρόβλημα είναι ότι ο χριστιανισμός, ως θρησκεία, έχει πάρα πολλές πτυχές και πλευρές, υπάρχουν οι καθολικοί, οι προτεστάντες και όλοι αυτοί που τον απαρτίζουν. Η πραγματική και η πρώτη των θρησκειών είναι η Ορθοδοξία.

Το πρόβλημα με την Ορθοδοξία είναι ότι ταυτίζεται και με το ελληνισμό, είναι έννοιες αλληλένδετες και αλληλοκαλυπτόμενες. Άρα, αυτοί που θέλουν να ξεριζώσουν την έννοια του ελληνισμού, χτυπούν ταυτόχρονα τρία πράγματα: ιστορία, γλώσσα και ορθοδοξία.

Αν ξεριζώσουν αυτά τα τρία, είναι πολύ πιο εύκολο να επιβάλλουν αυτό που θέλουν να επιβάλλουν. Αυτό που λέγεται Nέα Tάξη Πραγμάτων, αθεΐα, ή όπως αλλιώς θέλει κανείς να το ορίζει. Γι’ αυτό στοχεύουν στην Ορθοδοξία, γιατί πολύ απλά ξέρουν ότι είναι όπλο που κρατάει όρθιο και τον ελληνισμό και την ελλαδικότητα.

www.agioritikovima.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *