Συγκρουσιακό το κλίμα στη ΝΔ -K.Γκιουλέκας: “Aνάγκη να δούμε τα αίτια και τους υπαίτιους της ήττας”

Έντονος αναβρασμός επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, πρώτη μετά την ήττα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Η γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα αναμένεται να συνεδριάσει στο τέλος της εβδομάδας, με πολλά στελέχη και βουλευτές να έχουν προϊδεάσει για το συγκρουσιακό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος. Ο Αντώνης Σαμαράς κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τις προθέσεις του, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει κάνει αναφορά σε θέμα ηγεσίας στο συνέδριο στο οποίο οδηγείται η Συγγρού.

Οι εσωτερικές έριδες συνεχίστηκαν  με αφορμή την τοποθέτηση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ως γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, καθώς μετά τον  ορισμό της, διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, θα έπρεπε να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον έξι χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας για να αναλάβει. Έτσι, η κ. Ασημακοπούλου,  επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους, αποσύρθηκε από τη θέση του γραμματέα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, με τον Αντώνη Σαμαρά να προτείνει τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Την ίδια ώρα τα όσα διέρρευσαν από τη συνάντηση Καραμανλή, Μπακογιάννη, Γκιουλέκα την περασμένη Παρασκευή είναι ενδεικτικά της κατάστασης. Αν και η κ. Μπακογιάννη απέφυγε εξερχόμενη να αναφερθεί  στα όσα συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Γκιουλέκας εξερχόμενος έκανε λόγο για «ανάγκη να δούμε τα αίτια και τους υπαίτιους της ήττας, για να δούμε πώς θα διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει διάλογος και είναι λογικό να γίνει και με τον Κώστα Καραμανλή, που είναι ο εγγυητής της ενότητας της παράταξης».

Σε ερώτηση αν θέτει θέμα ηγεσίας, ο κ. Γκιουλέκας απάντησε: «Θα συνεδριάσουν τα όργανα. Θα κάνουμε τη συζήτηση. Τώρα χρειάζεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Ο,τι άλλο πούμε τώρα, είναι περιττό».

Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που περιμένουν αυτοκριτική από τον πρώην πρωθυπουργό στην επικείμενη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν επί της διαδικασίας,  αυτή θα είναι «ανοιχτή» ώστε να μπορέσουν να τοποθετηθούν πολλοί βουλευτές.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *