Kαι ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ αγάπησε τη Χρυσή Αυγή -Καταγγελίες από το ΠΑΣΟΚ

Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής τόσο στο Δήμο της Αθήνας όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε ποσοστό 16,1% όσο και το 11,1% του Ηλία Παναγιώταρου στη Περιφέρεια Αττικής μπήκαν στο στόχαστρο των….

κομμάτων που θέλουν τις ψήφους για τον Β’ γύρο και για τις ευρωεκλογές.

Οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν είναι όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι νεοναζί προκάλεσαν αντιδράσεις μεταξύ των κομμάτων με καταγγελίες, ειδικά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, πως κάποιοι χαϊδεύουν αυτιά δίνοντας όμως με τον τρόπο αυτό συγχωροχάρτι στην οργάνωση.

Ο Σκουρλέτης θεωρεί ευπρόσδεκτη κάθε ψήφο από το ναζισμό
Ειδικά οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη άναψαν φωτιές. «Ευπρόσδεκτη κάθε ψήφος που την αποσπάμε από τον ναζισμό και τον φασισμό» είπε ο κ. Σκουρλέτης δίνοντας αφορμή για σχόλια περί ανοίγματος προς τον ακροδεξιό χώρο. Ο κ. Σκουρλέτης συμπλήρωσε πως «κάθε ψήφος που φεύγει από τη Χρυσή Αυγή είναι θετικό πράγμα για τη δημοκρατία» αλλά δεν φάνηκε να πείθει τις αντίπαλες παρατάξεις και έτσι ξεκίνησε η μάχη.

Ανοιγμα Σακελλαρίδη στη Χρυσή Αυγή
Οι δηλώσεις του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας, που δήλωσε ότι κατανοεί την ψήφο πολλών ψηφοφόρων αποδίδοντάς τη σε «οργή και αγανάκτηση» αλλά και η δήλωση πως «δεν είναι νεοναζί το 16% των Αθηναίων που ψήφισαν τον Κασιδιάρη» μεταφράστηκε σε άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και χρειάστηκε αμέσως να διευκρινίσει πως «άνοιγμα σε νεοναζί δεν κάνουμε»… Ωστόσο συμπλήρωσε πως οι ψηφοφόροι του κ. Κασιδιάρη θα πρέπει να δουν με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να διοχετεύσουν την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που βιώνουν… δίνοντας έτσι αφορμή για νέα σχόλια.
Ας σημειωθεί ότι ο κ. Σακελλαρίδης είχε εξαπολύσει επίθεση στον Αρη Σπηλιωτόπουλο, κατά τον Α’ γύρο των δημοτικών εκλογών, κατηγορώντας τον ότι κάνει ανοίγματα στον χώρο της Χρυσής Αυγής και παίρνει την αντζέντα και τα συνθήματα του ακροδεξιού μορφώματος!

«Ξέχασε ο Τσίπρας τη Χρυσή Αυγή» λέει το ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο με ανακοίνωσή του για ένοχες “διαρροές” προς τα ΜΜΕ, που δημιουργούν κλίμα για συγχωροχάρτι στην ναζιστική και εγκληματική και ρατσιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ενώ επισήμανε πως ο κ. Τσίπρας δεν ανέφερε τίποτε το βράδυ των εκλογών για τα ανησυχητικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής και για το πρόβλημα που θέτει η άνοδος του ακροδεξιού κόμματος.

Η Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, στράφηκε ευθέως κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας τη σιωπή του Αλέξη Τσίπρα για την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής την περασμένη Κυριακή. «Είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε κανένα σχόλιο για την Χρυσή Αυγή το βράδυ του πρώτου γύρου, όπως έπραξαν άλλοι πολιτικοί αρχηγοί;», ήταν το υπαινικτικό ερώτημα που διατυπώθηκε στην ίδια ανακοίνωση.

Καμίνης: Εϊναι λάθος να προσχωρείς στις θέσεις του άλλου
Απ’ την πλευρά του ο Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι «εάν για λόγους ψηφοθηρικούς πας και προσχωρείς στις θέσεις του άλλου για να αλιεύσεις ψηφοφόρους από τη δεξαμενή του, αυτό είναι λάθος».

Στο κυνήγι για τις 430.000 ψήφους της Χρυσής Αυγής
Η Χρυσή Αυγή σε πολλούς δήμους και ειδικά στις περιφέρειες πέτυχε ποσοστά που ξεπερνούν το 6 και το 7%, και φαίνεται ότι οι περισσότερες από 430.000 ψήφοι σε όλη τη χώρα άνοιξαν την όρεξη πολλών ενόψει την εκλογικής μάχης της προσεχούς Κυριακής.

Ο Τσίπρας κάνει άνοιγμα και στο ΚΚΕ

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, απηύθυνε από την Πάτρα ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες το βράδυ, σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, «καλούμε κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη, κάθε πατριώτη που νοιάζεται και αγωνιά για το μέλλον της πατρίδας μας, κάθε αδικημένο του μνημονίου ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν σε όλα με το ΣΥΡΙΖΑ, να ενώσουν την αγωνία και την ελπίδα τους για το αύριο του τόπου και του λαού, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας πως «ότι κι αν ψήφισαν οι πολίτες την περασμένη Κυριακή, τώρα καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο καθαρό πρόσωπο της αριστεράς και στο σκοτεινό πρόσωπο όσων με όπλα το ψέμα και τον εκβιασμό βυσσοδομούν σε βάρος του ελληνικού λαού».

Πηγή iefimerida.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *