Δεν τρώτε πρωινό; Kίνδυνος για…

Ξέρετε ότι το πρωινό έχει πολλά οφέλη: Αυξάνει την ενέργειά σας και σας βοηθά να σας κρατηθείτε σε ένα υγιές βάρος. Αλλά αν παρακάμπτετε ακόμα το πρώτο γεύμα της ημέρας, ακούστε το εξής:…
ακόμη κι αν λείπει έστω και ένα πρωινό κάθε εβδομάδα αυτό το γεγονός μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 20%, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.

Ερευνητές από τη σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard μελέτησε τις διατροφικές συνήθειες και την κατάσταση της υγείας 46.289 γυναικών κατά τη διάρκεια 6 ετών . Στο τέλος της μελέτης , οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έμεναν νηστικές και δεν έτρωγαν πρωινό, είχαν 20% μεγαλύτερο κίνδυνο να διαγνωστούν με διαβήτη τύπου 2 από εκείνες που έτρωγαν σε καθημερινή βάση.

Ο κίνδυνος ήταν ακόμα υψηλότερος για εκείνες που είχαν πλήρες ωράριο εργασίας και έχαναν το πρωινό τους γεύμα, και έφταναν το 54%. Η σημασία του πρωινού οριστικοποιήθηκε όταν οι ερευνητές προσάρμοσαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους λαμβάνοντας υπόψη τις επιδράσεις της ηλικίας, του ΒΜΙ, την κατανάλωση υδατανθράκων, το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ, τη σωματική άσκηση, και την κατάσταση λειτουργίας του σώματος.

Μια άλλη μελέτη, με περισσότερους από 3.000 άνδρες και γυναίκες, που δημοσιεύτηκε στο Diabetes Care διαπίστωσε ότι η κατανάλωση πρωινού συχνά μειώνει τον κίνδυνο της παχυσαρκίας και της υπέρτασης. Η ίδια έρευνα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα έδειξε ότι μόνο το 35% των συμμετεχόντων στην πραγματικότητα έτρωγαν ένα γεύμα κάθε πρωί.

boro.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *