ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ KKE ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Όλοι στη μάχη ! ! !

Μπορούμε να αποκρούσουμε τη νέα επιδρομή που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση. Κανείς δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι στα τρομοκρατικά διλήμματα κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού!

Τώρα είναι ώρα ευθύνης, ώρα συμμετοχής στην ταξική – λαϊκή πάλη και συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Για να σωθεί ο λαός, όχι η πλουτοκρατία και ο καπιταλισμός.

Όλοι στη μάχη. Τώρα να οργανώσουμε την πάλη στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στις συνοικίες. Να εμποδίσουμε, την….
άγρια περικοπή μισθών, επιδομάτων ανεργίας, συντάξεων. Τη νέα αύξηση των φόρων για τα λαϊκά στρώματα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα (ψωμί, γάλα, κρέας) στο 23%, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο φυσικό αέριο. Το κλείσιμο νοσοκομείων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων. Για την προστασία των ανέργων και της λαϊκής οικογένειας. Να απαντήσουμε στην κλιμάκωση της επίθεσης στα εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα, συνολικά στη ζωή του λαού και της νεολαίας.

Καμία συναίνεση, καμία ανοχή! Τέλος στις αυταπάτες.

Φρένο στην πτώχευση του λαού δεν μπορεί να βάλει η αγανάκτηση ή τα εκτονωτικά ξεσπάσματα. Αυτό που μπορεί να ορθώσει εμπόδια είναι η ριζοσπαστικοποίηση, η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Ριζική αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων μέσα στους τόπους δουλειάς και σ’ όλο του λαό σε βάρος των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών και της ΕΕ, υπέρ της πρότασης συμμαχίας και εξουσίας που προτείνει το ΚΚΕ.

Τέρμα οι θυσίες για την κρίση και το χρέος που δημιούργησε η κερδοφορία του κεφαλαίου και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος.

Τώρα είναι η ώρα να μιλήσει, να δράσει ο λαός οργανωμένα, αποφασισμένα, να περάσει στην αντεπίθεση για τα σύγχρονα δικαιώματά του, την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία, την αποδέσμευση από την ΕΕ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *