KKE – ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους Υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών

Θέμα: Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και ΕΛΒΟ

Το ΚΚΕ εκφράζει την αντίθεσή του με την πολιτική διάλυσης, ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων που…

εφαρμόζει κι αυτή η Κυβέρνηση και αναδεικνύει τους κινδύνους, τις γενικότερες αρνητικές συνέπειες αυτής της πολιτικής κατά των εργαζομένων και της αμυντικής ικανότητας της χώρας.

Η πορεία των ΕΑΣ ήταν προδιαγεγραμμένη εδώ και χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τα υπονόμευσαν και τα υποβάθμισαν, στηρίζοντας εμμέσως ανταγωνιστικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για επιχείρηση στρατηγικού χαρακτήρα με υψηλές παραγωγικές δυνατότητες.

Είτε μπει άμεσα λουκέτο είτε βρεθεί άλλος τρόπος εκκαθάρισης, το τελικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Θα κλείσουν ή θα πουληθούν τμήματα των ΕΑΣ, θα οδηγηθούν στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενοι, αυξάνοντας ταυτόχρονα την παραπέρα εξάρτηση της χώρας από τα μονοπώλια του κλάδου στον κρίσιμο τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, συρρικνώνοντας την ελληνική πολεμική βιομηχανία ακόμα περισσότερο.

Τις εγκαταστάσεις και τα εργοστάσια τα κλείνουν όχι γιατί μειώθηκε η σημασία τους, όχι γιατί οι παραγωγικές δυνατότητες και οι λειτουργίες τους δεν είναι αναγκαίες για τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας αλλά γιατί εξυπηρετούν τα ντόπια και ξένα μονοπώλια. Τα εργοστάσια της ΕΑΣ, οι εγκαταστάσεις και οι μονάδες παραγωγής οχημάτων της ΕΛΒΟ, είναι παραγωγικές μονάδες στρατηγικής σημασίας, οι οποίες στα χέρια του λαού μπορούν να αποδειχτούν πολύτιμο εργαλείο για την υλοποίηση των προγραμμάτων σχεδιοποιημένης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης έχοντας στο επίκεντρό την ικανοποίηση των αναγκών ολόκληρου του λαού.

Η κατάσταση αυτή εξελίσσεται την ίδια ώρα που στην περιοχή οξύνονται οι ανταγωνισμοί, αμφισβητούνται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και η ύπαρξη και λειτουργία της πολεμικής βιομηχανίας γίνεται όλο και πιο αναγκαία ώστε να μη αδυνατίζει η αμυντική ικανότητα της χώρας.

Την ίδια στιγμή που οι θέσεις εργασίας έχουν συρρικνωθεί κατά εκατοντάδες η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν και να συμφωνήσουν στη σφαγή τους.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:

· Για να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση της εταιρείας, για να εξασφαλιστούν όχι μόνο οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις μέσω αναθέσεων παραγγελιών.

· Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οι Βουλευτές
Θανάσης Παφίλης

Γιάννης Γκιόκας
Χρήστος Κατσώτης
Σπύρος Χαλβατζής

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *