Απάντηση τουΥφ. Αγρ. Ανάπτυξης Μιχάλη Καρχιμάκη για δημοσίευμα του ksipnistere

Αθήνα, Δευτέρα 6-9-2010

Προς το blog ksipnistere.blogspot.com

Αγαπητοί Φίλοι,

Απαντώντας σε σημερινή σας ανάρτηση, θέλω να γνωρίζετε τα παρακάτω:
Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου πριν από έντεκα μήνες, διαπίστωσα ότι ο προκάτοχός μου Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χρησιμοποιούσε δεκαεπτά (17) κινητά τηλέφωνα.
Με εντολή μου καταργήθηκαν τα δεκαπέντε (15) και…..
έκτοτε χρησιμοποιώ μόνο δυο (2).

Η μια από τις δύο συσκευές καταστράφηκε πρόσφατα και ζήτησα από τις υπηρεσίες του Υπουργείου την αντικατάστασή της, θεωρώντας ότι εμπίπτει στις συμβατικές υποχρεώσεις της παρόχου εταιρίας, όπως συνηθίζεται.

Ουδέποτε ζήτησα να γίνει οποιαδήποτε δαπάνη για αυτή την αντικατάσταση,

Ουδέποτε μου αναφέρθηκε ότι απαιτείται να γίνει κάποια δαπάνη για αυτό το σκοπό,

Ουδέποτε συνεδρίασε οποιαδήποτε επιτροπή για να εγκρίνει ή όχι τέτοια δαπάνη .

Μόλις πληροφορήθηκα ότι οι υπηρεσίες, αυτόβουλα, εκδώσαν έγγραφο για την πρόβλεψη πίστωσης και μάλιστα οκτακοσίων (800) €, για την προμήθεια νέας συσκευής, αυθημερόν, αφενός έδωσα εντολή να διακοπεί κάθε περαιτέρω διαδικασία και αφετέρου ζήτησα να πληρώσω ο ίδιος το κόστος.

Παράλληλα έδωσα και εντολή για να διερευνηθεί η πραγματική αξία της συσκευής, καθώς από το πρώτο άκουσμα θεώρησα εξαιρετικά υπερβολική την τιμή.

Διαπιστώθηκε ότι μια τέτοια συσκευή, πωλείται στην αγορά περί τα τριακόσια ενενήντα (390) € με ΦΠΑ.

Με βάση την εντολή μου, εκδόθηκε νέα απόφαση για ακύρωση της πρόβλεψης πίστωσης και μάλιστα στην ακυρωτική αυτή απόφαση αναφέρεται ακριβώς αυτό, δηλαδή, ότι με εντολή μου διακόπτεται η διαδικασία και ότι προτίθεμαι να εξοφλήσω ο ίδιος το τιμολόγιο.

Έχω ήδη επίσης δώσει εντολή για την άμεση κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σχετικά με το ζήτημα, ώστε να διαπιστωθεί

γιατί χωρίς εντολή μου κινήθηκε διαδικασία πρόβλεψης πίστωσης
γιατί προβλέφθηκε τόσο υπέρογκη πίστωση, ενώ η πραγματική αξία της συσκευής ήταν μικρότερη και από το μισό της αυθαίρετα προβλεφθείσας δαπάνης
ποιος επρόκειτο να καρπωθεί τη διαφορά, σε χρήμα ή σε είδος.
Από τα παραπάνω είναι ολοφάνερο ότι η πρόθεση ήταν διπλής κατεύθυνσης.

Πρώτον να επωφεληθούν κάποιοι τη διαφορά της τιμής και δεύτερον να με σπιλώσουν μέσα από στημένα δημοσιεύματα και μάλιστα σε κρίσιμες πολιτικά στιγμές και σε έντυπα, τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα άμεσης ανασκευής, με αποτέλεσμα επί επτά ημέρες να αιωρείται η συκοφαντία.

Σας αποστέλλω επίσης και το σχετικό έγγραφό, ώστε να διευκολυνθείτε – έστω και κατόπιν εορτής – στη διασταύρωση των πληροφοριών σας, κατά την ανάρτηση της απάντησής μου.


Συμπερασματικά, θέλω να σημειώσω ότι η ηθική μου υπόσταση, η διαρκής στάση μου απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και η πολιτική μου διαδρομή δεν μου επιτρέπουν να αποδέχομαι τέτοιου είδους συμπεριφορές και ενέργειες, τις οποίες με συνέπεια αντιπαλεύω.
Σας ευχαριστώ

Μιχάλης Καρχιμάκης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

22 Comments

 1. Ανώνυμος

  Αυτός δεν είναι που είχε κάνει μια φασαρία με την ΟΑ ; Πήγε να πετάξει χωρίς εισιτήριο ή κάτι τέτοιο !!!

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ BLOG της Σητείας http://sitiavendetta.blogspot.com

  (Β) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
  Καρχιμάκης, Πλακιωτάκης, εναλλάξ υπουργοί-υφυπουργοί τα τελευταία χρόνια. Χέρι-χέρι με σύμπνοια φροντίζουν απλώς να συντηρούν τις θέσεις τους. Ανύπαρκτοι όταν πραγματικά τους χρειάζεται ο κόσμος. Δημοσιοσχετίστες, μονίμως επερωτώντες στη Βουλή, στέλνουν και τα CD στα τοπικά κανάλια για να συντηρούν την εικόνα του μαχητή. Δεν έχουν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στον τόπο τους. Γι αυτούς προέχει η κομματική γραμμή.

  O Γιάννης: Παιδί δουλεμένο, ανυπότακτο, αναδείχτηκε στην πολιτική από τους αγώνες του για το λαό, μπροστάρης στη θέληση του στειακού λαού, δε δίστασε να τα σπάσει με το κόμμα του όταν χρειάστηκε, γενικά ένας αγωνιστής, άξιος εκπρόσωπος της νέας γενιάς της Σητείας. Δεν χρειάστηκε image maker και να δαπανήσει μια περιουσία προκειμένου να του φτιάξουν το προφίλ του. Τον Παναγόπουλο της ALCO ούτε που τον ξέρει. Δε χρειάστηκε εξ άλλου τέτοια πράγματα. Είχε πάντα την ανοιχτή στήριξη του κόσμου. Πάντα μιλούσε στην καρδιά των συμπολιτών του. Για να τον ανταμείψει το κόμμα του για την κομματική του πειθαρχία, την πειθαρχία γενικώς, τον είχε χρίσει Υφυπουργό και μάλιστα σε καίριο πόστο, «Εθνικής Αμύνης», εξοπλιστικά προγράμματα, όπου χρειαζόταν προφανώς ένα πειθαρχημένο άτομο προκειμένου να συνυπογράφει εξοπλισμούς και άλλα δαπανηρά κονδύλια.

  Ο Μιχάλης: εξίσου δουλεμένο, όλο υποσχέσεις, μηχανορραφεί, διόριζε κάποτε και συντηρούσε το μύθο του βουλευτή. Έργο ουσίας για τον τόπο του ουδέν. Φανταστείτε ότι τώρα είναι υφυπουργός γεωργίας και δεν έχει προσφέρει τίποτα στους αγρότες της περιοχής. Γνωρίζοντας τα προβλήματά τους, δεν έχει σκύψει σε κανένα απ' αυτά. Με τα αφεντικά της Ένωσης διαπλέκεται, μοιράζοντας ψήφους από δω κι απο κεί.
  Και βέβαια, χειροκροτητής του γιωργάκη, του ΔΝΤ και της κατάντιας της χώρας μας. Για το καλό του κόμματος φυσικά.
  Το μότο του είναι ό,τι πει το κόμμα.

  Reply
 3. Ανώνυμος

  αυτά με τα κινητά πραγματικά δεν είναι τίποτα για τον καρχιμάκη. Ως Σητειακός σας λέω ότι δεν έχει κάνει Τ Ι Π Ο Τ Α για τους ελαιοπαραγωγούς που πεινάνε εδώ πέρα, και είναι και υφυπουργός αγροτικών!!! τώρα που τον βάλανε γ.γρ.πασοκ θα έχει το άλλοθι ότι δεν είναι στο κατάλληλο πόστο και έτσι δεν μπορεί να κάνει τίποτα πλέον.

  Reply
 4. Ανώνυμος

  ΚΑΛΑ ΟΤΑΝ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ;
  ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΤΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ,ΜΑΣΟΥΡΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ;
  ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ.
  ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

  Reply
 5. ΜΑΙΡΗ

  Σιγά μην απαντήσει!! τώρα ανήγει σαμπάνιες με τους κολλητούς λοιπούς ψευταράδες και κλεφταράδες, γιατί τον έκανε ο Γιωργάκης γραμματέα του αποκόμματος

  Reply
 6. Ανώνυμος

  απο αυριο να καταργηθουν οι αμοιβες για συμμετοχες των βουλευτων σε επιτροπες της βουλης!!ειναι το κολπο για να καλυψουν τις περικοπες στα δωρα τους!!!δεν μπορει να γουρλωνουν τα ματια και να κουνανε το δαχτυλο οι κωλοδημοσιογραφοι για τα 1000€ που παιρνει ο δασκαλος που μαθαινει γραμματα στα παιδια μος!!!για τα 1200€ που παιρνει ο στρατιωτικος στην λημνο,τη σαμο,την καρπαθο και την ορεστιαδα οταν εμεις κανουμε τις βολτες μας στο the mall και εχουμε τις ανεσεις μας!!!καχιρμακη εισαι απο τους καλους πολιτικους αλλα εμπλεξες σε λαθος κυβερνηση!!! να καουνε ολες οι μασωνικες στοες, οι σιωνικες συναγωγες για να σωθει η χωρα και ο ελληνισμος!!

  Reply
 7. ΜΑΙΡΗ

  Μιχαλάκη δεν μας πείθετε πια για τις αγαθές σας προθέσεις, μόνο τα κομματόσκυλα και οι παρατρεχάμενοι σας απόμειναν.
  Ο πολύς ο κόσμος ξέρει και γιατί κι απο ποιούς παίρνετε εντολές για την κατακρύμνηση της χώρας μας. Θα μας βρείτε απέναντι και τότε θα τρομάξετε με την δική μας επίθεση. Γιατί κι εσείς επίθεση σε άμαχο πληθυσμό κάνετε, σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Η δράση Μιχαλάκη φέρνει αντίδραση……….

  Reply
 8. Fotis

  Μιχαλάκη στο αφιερώνω για την ανακολουθία
  "εργων και πράξεων σου"

  *Η πολιτική είναι η τέχνη να σε υπηρετούν οι άνθρωποι ενώ τους κάνεις να πιστεύουν ότι τους υπηρετείς εσύ*.
  Louis Dumur, 1863-1933, Γάλλος συγγραφέας

  Reply
 9. Ανώνυμος

  αυτοι ολο το καλοκαιρι διακοπες και ο λαος στην πεινα,δε ντρεπονται κοθολου,τι θρασος εχουν,εσυ μεγαλε περνεις 10000 ευρω,εγω με 640 τι να κανω,να πεθανω?
  και οι 300 ειστε τεμπεληδες που θελουν το κακο του ελληνα και της χωρας μας…..

  Reply
 10. Ανώνυμος

  Ο εν λόγο κύριος όσο ήταν στην αντιπολίτευση βομβάρδιζε τα μαιλ του κοσμάκη με ότι καταγγελία μπορεί να φανταστεί κανένας και ιδιαίτερα τους στρατιωτικούς για την αδιαφορία και τον εξευτελισμό που υπέστησαν από την ΝΔ (δικαίως για να μην παρεξηγούμε).Τώρα που η χουντική κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει η οποία υφάρπαξε την ψήφο του Ελληνικού λαού με ψεύδη και η οποία διαλύει κάθε έννοια αξιοπρέπειας του Έλληνα και ιδιαίτερα των στρατιωτικών , μούγκα στη στρούγκα..Δεν πειράζει Κύριε, λίγες είναι οι μέρες σας.Δυστυχώς για την Ελλάδα την ξεπουλήσατε και συμμετείχατε με την ψήφο σας υπέρ του μνημονίου στην καταδίκη σας από τον Ελληνικό λαό…ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΑΣ κύριε..Είστε πολύ λίγος..

  Reply
 11. Fotis

  Καλησπέρα σε όλους σας.
  Καλά εσείς δεν κοιμάστε, ή είστε
  "ξύπνιες"?.. (Αργυρούλα-Λητώ)
  Ετοιμαστείτε…Θα αναρτήσω ένα video

  Reply
 12. Ανώνυμος

  ΣΕ ΠΥΣΤΕΥΩ ΥΠΟΥΡΓΕ..
  ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
  ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΧΑΜΗΛΑ ΓΙΑ ΕΥΤΕΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΗ.
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΑΓΟΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΕΞΥΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ..
  ΣΕ ΛΙΓΟ-ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ-ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΚΡΑΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΟΜΑΤΟΣ..
  ΑΚΟΥ ΤΙ ΣΕ ΛΕΩ…ΕΙΜΟΥΝΑ ΝΙΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΑ,ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ..
  ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕΣ ΑΜΜΕΣΑ.
  "ΠΕΡΣΕΑΣ,ΚΑΤΕΡΙΝΗ"

  "

  Reply
 13. Ανώνυμος

  Έτσι πρέπει…να προσέχετε, δεν είναι εποχές για σκάνδαλάκια…σας έχουν καταλάβει όλοι…
  Κι εγώ σε πιστεύω Υπουργέ. Δεν είναι το πρόβλημα τηλέφωνα και σπατάλες. Στο κάτω κάτω υπουργος πρέπει να έχει το καλύτερο τηλέφωνο. Αλίμονο!

  Το πρόβλημα είναι ότι ψηφίσατε το μνημόνιο ότι ξεπουλάτε τη χώρα και δίνετε φτώχεια στο λαό.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *