«Βασίλισσα του πετρελαίου η Ελλάδα;» Διερωτάται η La Tribune

Κατά πόσο η Ελλάδα θα καταστεί σύντομα βασίλισσα του πετρελαίου, αναρωτιέται σε άρθρο της η εφημερίδα «La Tribune», με αφορμή τις πρόσφατες συμφωνίες για τους υδρογονάνθρακες που υπέγραψε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η χώρα μας.

Σε άρθρο της στην online έκδοσή της η γαλλική εφημερίδα, τονίζει ότι η Ελλάδα υπέγραψε την Τετάρτη συμφωνίες για επενδύσεις ύψους 700εκατ. ευρώ, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφέρουν έσοδα έως 150δισ. ευρώ την επόμενη 30ετία.

Όπως τονίζεται στο άρθρο… «ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε ότι τα επόμενα 30 χρόνια η χώρα θα έχει φορολογικά έσοδα ύψους 150δισ. ευρώ από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Οι έρευνες αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανακάλυψη περίπου 300 εκατ. βαρελιών πετρελαίου.

Οι περιοχές που περιλαμβάνονται στην έρευνα είναι η Ήπειρος και το Ιόνιο. Το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος εκτιμά ότι τα επόμενα 15 χρόνια τα έσοδα του κράτους μπορεί να ανέλθουν σε 18δισ. σε ευρώ. Η Ελλάδα ξεκίνησε να ερευνά τη δυνατότητα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων των 2010».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *